I am Hellene

Μαργαρίτα δεν νομίζω πως υπάρχει Έλληνας που δεν ξέρει ήδη όλα αυτά που αναφέρεις. Είναι γνωστά σε όλους και τα έχουμε βιώσει ουκ ολίγες φορές ήδη. Όπως προείπα όμως παραπάνω, δεν πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί, ούτε στα θετικά μας, ούτε στα μειονεκτήματά μας. Γιατί, σαφώς, έχουμε μπόλικα και από τα δύο. :)

το ότι το Γραικός χρωματίστηκε αρνητικά κάποτε δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Άλλωστε είναι όσο αρχαίο όσο και η ονομασία Έλλην.

Η φυλή των Ελλήνων έχει πολλά διαφορετικά ονόματα μεταξύ των οποίων Αργείοι, Αχαιοί, Γραικοί, Δαναοί, Ρωμιοί.

Κατά τα άλλα ένα συμβολικό και ωραίο βίντεο.

Το είδα χθες και το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως έμοιαζε με παρωδία.
Από τον τρόπο που τσίριζε και έκανε σαν νευρόσπαστο, από τα ανούσια "Δεν ξέρω τον Γιώργο, τον Γιάννη και τον Νίκο" λες και αν έξω νομίζουν πως οι πιο πολλοί Έλληνες λέγονται έτσι θα μας κακοχαρακτηρίσουν.
Από το άτοπο "Μπορώ να κολυμπήσω σε 6000 νησιά" λες και τα χτίσαμε εμείς με λάσπη και βράχια και δεν τα βρήκαμε έτοιμα φτιαγμένα από τη φύση.
Από το "ΕΓΩ εφήυρα" λες και το έκανε η ίδια πριν λίγες ώρες και δεν συνέβει πριν αιώνες κι από τότε ως σήμερα δεν έχουμε τίποτα άλλο να περηφανευτούμε. Σα να βλέπεις γέρο 105 ετών να του λες τι κατάφερες στη ζωή σου; Και να σου δείχνει σχολικό έλεγχο του προπάππου του. Αλλά ακόμη και έτσι σημαίνει τι; Δε μπορείς να με κριτικάρεις γιατί είναι δική μου πατέντα;:ε;:
Που τονίζει "η οικογένεια μου είναι ιερός θεσμός" δηλ. ενώ τσιρίζει για τα λανθασμένα στερότυπα αυτομάτως παίρνει το γνωστό "έξω δεν είναι τόσο σημαντική η οικογένεια όσο είναι για εμάς".
Από το "Με αποκαλείτε Γραικό... Αλλά είμαι Έλλην... Όχι Γραικός... ΈΛΛΗΝ" Που μου δίνει να καταλάβω πως η ίδια ή όποιος έγραψε το σενάριο δεν ξέρει τι σημαίνει γραικός και το μπερδεύει με το γραικύλος. Ενώ εμείς τι κάνουμε; Λέμε κάθε λαό όπως αυτοαποκαλείται;
Γενικά πήρε τα όσα λένε ξανά και ξανά τόσα χρόνια διάφοροι και τα έντυσε με υστερία.

Τα περισσότερα σχόλια κάτω από το βίντεο απλά συμπληρώνουν την παρωδία.

Bασικά εγώ προτείνω να κάνουμε επαναστατικά πράματα: να πάρουμε των ομματιών μας, άλλος για Ζυρίχη, άλλος για Σίδνεϊ, άλλος για Ντίσελντορφ κι άλλος για Λος Άντζελες παρέα με την Κατερίνα. Σ' αυτές τις χώρες δεν έχουν καθόλου ρατσισμό, είναι γνωστό πόσο λατρεύουν τους μετανάστες και πρόθυμα θα βρούμε εκεί δουλειές όπου θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Μαζικά όμως, μερικά εκατομμύρια, όχι μερικές χιλιάδες. Να αφήσουμε την Ελλάδα ή την Greece ή την Hellas (σε ποιους λέτε; ) και τα 6000 νησιά της (σε ποιους άραγε; ) τα οποία από κει που θα είμαστε θα τα βλέπουμε μόνο σε jpg, κι αν μας ρωτάνε για εκλογές εμείς να λέμε "μισό, μοντάρω τώρα ένα τρομερά επαναστατικό βιντεάκι στο γιουτούμπ (αντιγραφή μιας ισπανικής διαφήμισης καλσόν) στα ισπανικά και δεν έχω χρόνο και διάθεση να ψηφίζω τώρα".

Ρε παιδιά, το καναδέζικο σποτάκι είναι διαφήμιση μπύρας; Γιατί αν είναι, τι καθόμαστε και συζητάμε; ...

(Δεν το έχω δει, βαριέμαι, βασικά όταν δε μου αρέσει κάτι δεν κάθομαι να σπαταλήσω το χρόνο μου μ' αυτό. Ένα σχόλιο αλλού διάβασα ότι πρόκειται για διαφήμιση).

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ναι, κι από ότι φαίνεται, είναι κάτι με απήχηση στον Καναδά. Ιδού π.χ. μια άλλη χιουμοριστική παραλλαγή:

[video=youtube;AOnQROgk1IM]http://www.youtube.com/watch?v=AOnQROgk1IM[/video]

Όλο αυτό το σκηνικό μου δημιουργεί ένα σωρό απορίες.

Στην αρχή λοιπόν ήταν μονάχα ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ μπύρας. Είχε μεγάλη επιτυχία και, όπως γίνεται πάντα με τα πετυχημένα, υπήρξαν παραλλαγές. Από κει και πέρα, πώς η Μουτσάτσου έφτασε να κάνει αυτό το βίντεο; Αποκλειστικά δική της πρωτοβουλία; Ή την έβαλε κάποιος; Πχ. μια κοινότητα Ελλήνων του Καναδά; Και το κείμενο δικό της ήταν άραγε; :χμ:

Μήπως, τελικά, για άλλη μια φορά, έχουμε να κάνουμε με την επιθυμία κάποιων να γίνουν το επίκεντρο της επικαιρότητας και να συζητηθούν; (δεν είναι πολύς ο καιρός που συζητούσαμε τα ίδια για τον Χριστιανόπουλο).

Last edited:
Επηρεασμένη και από τα διηγήματα των μελών που διαβάζω, είμαι σίγουρη πως αν καθόταν ο καθένας μας και έγραφε κάτι ανάλογο για την Ελλάδα, θα ήταν πολύ καλύτερο από της Κατερίνας (που δεν την ήξερα και την έμαθα, επειδή έτσι το θέλησε :γρμβ:)

Οκτάνα

Ανάστροφη Ταξιδεύτρια
Τον Χάρρυ Κλυνν "οργισμένο", τον είδατε; Στο δρόμο που χάραξε η Μουτσάτσου κι αυτός! Ξανά-μανά μπλιαχ, αλλά τί να κάνεις, έρχονται οι μέρες των εκλογών και μεις βλέπουμε ένα καινούριο βίντεο κάθε μέρα φορτωμένο με κιλά όψιμης οργής. Τί να πει κανείς...

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η δημοφιλής ιντερνετική πλατφόρμα διέγραψε από τα αρχεία της το βίντεο που με καυστικό τρόπο περιέγραφε τον «Έλληνα Σπύρο» και στην συγκεκριμένη σελίδα υπάρχει πλέον μονάχα ένα μήνυμα που εξηγεί τους λόγους που κατέβηκε το υλικό.

Σύμφωνα με το youtube «το βίντεο αυτό δεν είναι πλέον διαθέσιμο λόγω υποβολής αξίωσης πνευματικών δικαιωμάτων από το χρήστη Romanesque FIlms».

Αναζητώντας στο ίντερνετ στοιχεία για την Romanesque FIlms, που απαίτησε την διαγραφή του «Σπύρου», θα ανακαλύψει κανείς πως πρόκειται για μία αμερικανική εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών που έχει ως σήμερα στο ενεργητικό της τρεις ταινίες στις οποίες παραγωγός, σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια είναι η... Κατερίνα Μουτσάτσου.
Μα αυτό είναι όντως εξοργιστικό, εάν αληθεύει. Δηλ. σε τί αξίωσε πνευματικά δικαιώματα; Με την ίδια λογική βάζει ο καθένας την εταιρία του να καταγγείλει το βίδεο της Μουτσάτσου, στο youTube, για τον ίδιο λόγο.

αχ, Κατερίνα!! :τσκτσκ: Μας την παίνεψες τόσο πολύ την Δημοκρατία, αλλά μόλις αυτή σου έκανε κριτική βιάστηκες να της βάλεις το τσιρότο στο στόμα.

Λυπάμαι που παρ' όλο που δεν μου άρεσε το βίντεο, προσπαθούσα να δω τη θετική πλευρά. :κάτω: