I am Hellene

Τον Χάρρυ Κλυνν "οργισμένο", τον είδατε; Στο δρόμο που χάραξε η Μουτσάτσου κι αυτός! Ξανά-μανά μπλιαχ, αλλά τί να κάνεις, έρχονται οι μέρες των εκλογών και μεις βλέπουμε ένα καινούριο βίντεο κάθε μέρα φορτωμένο με κιλά όψιμης οργής. Τί να πει κανείς...
Μερικοί άνθρωποι, όπως ο συγκεκριμένος κύριος, έχουν καταφέρει να πείσουν σχεδόν τους πάντες ότι ο λόγος τους έχει βαρύτητα. Η γνώμη μου είναι ότι ο Χ.Κ. μπορεί να επαίρεται μόνο για το ρόλο του στη μετάλλαξη του χιούμορ και της σάτιρας σε ένα αηδιαστικό συνονθύλευμα που έγινε σήμα κατατεθέν της αντίληψης του μέσου Έλληνα για τις έννοιες αυτές απο τις αρχές της δεκαετίας του 80.

Πνευματικά δικαιώματα στο να μιλάει κάποιος για την Ελλάδα; Και μάλιστα όταν το βιντεάκι της είναι το ίδιο αντιγραφή διαφήμισης; Δεν ξέρω αν είναι εξοργιστικό ή απλά γελοίο.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Έβλεπα τώρα αυτήν την εικόνα εδώ:

Σκέφτομαι πως η Μουτσάτσου, βέβαια, μάλλον απευθυνόταν στους Καναδούς. Πάντως, Μουτσάτσου, Σπύρος, και τώρα αυτό εδώ, με κάνουν να αναρωτιέμαι γιατί Έλληνες μεταδίδουμε τις ιδέες μας, στην τελική μάλλον μεταξύ μας, στα Αγγλικά;

Κι έχω δει και πολλά άλλα τέτοια, όλα στα Αγγλικά. Δηλ. έλεος, δεν είμαι εθνικιστής στο ελάχιστο αλλά το συγκεκριμένο μου κάνει εντύπωση.

Φάρε, αυτό που ανέβασες είναι στα αγγλικά επειδή το "keep calm and carry on" κυκλοφορεί πολύ στο ίντερνετ σαν ατάκα ( meme ). Άρα, το καταλαβαίνω και δεν μου χτυπάει στο μάτι, ίσα ίσα το βρίσκω εύστοχο.

Αυτό που έχω να παρατηρήσω, πάντως, είναι ότι από όλα τα παραπάνω το λιγότερο σοβαρό ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεροληψία από τον δημιουργό του;:ρ

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
α, οκ.. δεν το έχω υπόψη μου το μεμε.. (το μεμέ; :ντροπή: )

μου έλυσες την απορία.

Το βίντεο του Βασίλη, δεν καταλαβαίνω, γιατί σας πείραξε; Καθόλου υπερβολικό δεν το βρήκα, καμία σχέση με της Μουτσάτσου, ίσα ίσα μια απλούστατη και καθημερινή έκφραση γνώμης, όπως αυτά που λέμε όλοι πλέον στις παρέες μεταξύ μας.

Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Ανέβηκε το αρχικό βίντεο ξανά. ;)

Το βίντεο του Βασίλη, δεν καταλαβαίνω, γιατί σας πείραξε; Καθόλου υπερβολικό δεν το βρήκα, καμία σχέση με της Μουτσάτσου, ίσα ίσα μια απλούστατη και καθημερινή έκφραση γνώμης, όπως αυτά που λέμε όλοι πλέον στις παρέες μεταξύ μας.
Κι εμένα μου άρεσε ο Βασίλης σε αυτό το βιντεάκι. Βασικά, του έχω συμπάθεια από μικρή που τον άκουγα σε κασέτες και από τις ταινίες που είχε παίξει. Παλιότερα διάβαζα το μπλοκ του, τώρα όμως τον διαβάζω στο φατσοβιβλίο. Εδώ και πολύ καιρό εκφράζει στο διαδίκτυο την οργή που νιώθουμε οι περισσότεροι και το κάνει με αυτή την μορφή της σάτιρας, που είναι ένας από τους λίγους που μου αρέσει να ακούω.

Και μας αφιερώνω το τραγουδάκι του, Ουγκαγκαμπουμ! :))))

Έτσι για την ιστορία, από τη σελίδα της Κατερίνας Μουτσάτσου, σχετικά με το βίντεο του Σπύρου ...Μ.

(http://katerinam.com/)
YouTube and “My name is Spyros and I am a MALAKAS!!! (I am Hellene)” video.

Hi everyone, YouTube has a system whereby they detect if someone has copied part of a video or re-uploaded a video and it will remove that video automatically at times. That appears to have happened with a video called ”My name is Spyros and I am a MALAKAS!!! (I am Hellene)”

I have contacted YouTube to remove that claim as I welcome criticism - that is one of the main points of my video.

If anyone knows the channel name of the creator of that video, please let me know in the comments below so that I can contact him as well and help him get the video reinstated.

Thank you!

Katerina

It’s the channel name, not the video link that I need. I cannot seem to find the name of his channel as clicking on the video link doesn’t show me his channel.

Υ.Γ. εντάξει, είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά δεν είναι και για τον ...Καιάδα. Αν μη τι άλλο, ξεκίνησε μία συζήτηση, τράβηξε την προσοχή, ανέβασε στη σελίδα της και τον Σπύρο και το Χάρυ Κλυν κι έναν άλλο που ίσως ήταν καλύτερα να μην τον ανεβάσει ...

Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
βασισμένος σε πληροφορίες εκείνου του άλλου ιστότοπου, έγραψα πιο πάνω:

Μα αυτό είναι όντως εξοργιστικό, εάν αληθεύει. Δηλ. σε τί αξίωσε πνευματικά δικαιώματα; Με την ίδια λογική βάζει ο καθένας την εταιρία του να καταγγείλει το βίδεο της Μουτσάτσου, στο youTube, για τον ίδιο λόγο.

αχ, Κατερίνα!! :τσκτσκ: Μας την παίνεψες τόσο πολύ την Δημοκρατία, αλλά μόλις αυτή σου έκανε κριτική βιάστηκες να της βάλεις το τσιρότο στο στόμα.
αλλά νομίζω πως με αυτήν την εξήγηση τής Κατερίνας:

I have contacted YouTube to remove that claim as I welcome criticism - that is one of the main points of my video.
θα πρέπει να της ζητήσω συγνώμη καθώς την βλέπω να έχει την σωστή κουλτούρα στο θέμα της κριτικής. (Κι όσο, ρε παιδί μου, το ξέρουμε τόσο καλά πως δεν πρέπει να παίρνεις τοις μετρητοίς αυτά που διαβάζεις στον Ιστό...)

Τον Χάρρυ Κλυνν "οργισμένο", τον είδατε; Στο δρόμο που χάραξε η Μουτσάτσου κι αυτός! Ξανά-μανά μπλιαχ, αλλά τί να κάνεις, έρχονται οι μέρες των εκλογών και μεις βλέπουμε ένα καινούριο βίντεο κάθε μέρα φορτωμένο με κιλά όψιμης οργής. Τί να πει κανείς...
Ένα βράδυ ο Χάρης Κλιν φιλοξενήθηκε στο Ράδιο Αρβύλα κι είπε ένα σατυρικό τραγουδάκι. Προσωπικά, δεν βρίσκω πια γέλιο ή καλό χιούμορ στον Κλιν. Το '80 είχε φέρει ένα νεωτεριστικό χιούμορ, για εκείνη την εποχή, αλλά τώρα πια δεν βλέπω κάτι.

Μήτε και το οργισμένο βιντεάκι μού άρεσε, αν και πιστεύω πως βγάζει εκεί μια αυτοκριτική και μια αληθινή άποψη. Ενδέχεται, πάντως, να επηρεάσει λίγο την δική του γενιά, εάν βέβαια το δει, πράγμα δύσκολο αν μείνει μόνο στο youtube.

Και εμένα δε μου πολυ-άρεσε μιας και είμαι άλλης γενιάς και δεν συμπάσχω με αυτούς τους προβληματισμούς αλλά τουλάχιστον τον αναγνωρίζω ως μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα για το επίπεδο χιούμορ που έδωσε παλιότερα. Η Μουτσάτσου από την άλλη είναι pathetic. Αυτά που λέει δεν ισχύουν καθόλου και το βίντεο του Σπύρου κατέβηκε μετά από αίτημα. Το ότι πάει να τα συμμαζέψει τώρα είναι γελοίο. Έκανε την προβολή της σε κόστος της αξιοπρέπειάς της...

Ένα μεγάλο "μπράβο" στην κοπέλα που χαίρεται για αυτά που ανακάλυψαν και ανέπτυξαν οι πρόγονοί της. Ένα "μπράβο" που στηρίζεται στις πλάτες άλλων για να ψευτο-διαμαρτυρηθεί μέσω της προγονοπληξίας και του στρουθοκαμιλισμού. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου δύσκολο όταν βλέπει ένα παθητικό και πνευματικά στείρο πλέον ελληνικό έθνος(εντάξει το ξέρω ότι είναι μία ατελής γενίκευση, στην πλειοψηφία αναφέρομαι)-που είτε δεν αναπτύσσεται και μένει στάσιμο ή και αντιτίθεται μερικές φορές και ανακόπτει την πορεία των πνευματικών ανθρώπων της κοινωνίας- και προβάλλει το αρχαιοελληνικό κάλλος.

Βέβαια, μάλλον λησμονεί τα αρνητικά εκείνης της περιόδου... Τέλος πάντως, ακόμη και σε αυτό το πλαίσιο το κρίνω εντελώς προπαγανδιστικό, καθώς προβάλλει την μισή αλήθεια. Πρόβάλλει την δημοκρατία και τις πνευματική πρόοδο των αρχαίων ελλήνων γνωρίζοντάς τες από τα σχολικά βιβλία και ενισχυμένες από τον διάχυτο ψευτοπατριωτισμό της.

Α και να υπενθυμίσω κάτι σε άλλους με αφορμή αυτό το βίντεο..
"οι ρίζες δεν είναι για να επιστρέφουμε σ’ αυτές, αλλά για να βγάζουν κλαδιά..." Κατερίνα Γώγου
και να προτείνω "Η αρχαία ελληνική δημοκρατία" του Κορνήλιου Καστοριάδη...

Δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση ανάμεσα στα δύο βίντεο. Ο Βαίλης έχει την δύναμη να μιλάει στη γλώσσα του, για τον εαυτό του και για τις πολιτικές του αποφάσεις τις οποίες θα στηρίξει και έμπρακτα("θα τους μαυρίσω")

Last edited by a moderator: