Tony Wolf : "Ο παραμυθένιος Κόσμος του Δάσους"


Σειρά: Ο παραμυθένιος Κόσμος του Δάσους
Τίτλος: Οι κάτοικοι του Δάσους τόμος 1
Συγγραφέας: Tony Wolf
Εκδόσεις: Στρατίκη
Έτος: 1983
Σελίδες: 58Σειρά: Ο παραμυθένιος Κόσμος του Δάσους
Τίτλος: Στη χώρα των νάνων τόμος 2
Συγγραφέας: Tony Wolf
Εκδόσεις: Στρατίκη
Έτος: 1983
Σελίδες: 58Σειρά: Ο παραμυθένιος Κόσμος του Δάσους
Τίτλος: Έρχονται οι γίγαντες τόμος 3
Συγγραφέας: Tony Wolf
Εκδόσεις: ΣτρατίκηΣειρά: Ο παραμυθένιος Κόσμος του Δάσους
Τίτλος: Οι νεράιδες του Δάσους τόμος 4
Συγγραφέας: Tony Wolf
Εκδόσεις: Στρατίκη
Έτος: 1983
Σελίδες: 59Σειρά: Ο παραμυθένιος Κόσμος του Δάσους
Τίτλος: Τα μεγάλα ζιζάνια τόμος 5
Συγγραφέας: Tony Wolf
Εκδόσεις: ΣτρατίκηΣειρά: Ο παραμυθένιος Κόσμος του Δάσους
Τίτλος: Στη χώρα των δράκων τόμος 6
Συγγραφέας: Tony Wolf
Εκδόσεις: Στρατίκη
Έτος: 1983
Σελίδες: 59Πριν λίγο καιρό πήγα στο σπίτι μιας αγαπημένης μου φίλης για να την αποχαιρετήσω, καθώς ετοιμαζόταν να μεταναστεύσει σε μια ξένη χώρα. Εκεί υπήρχε μια κούτα με κάποια βιβλία τα οποία η καλή μου φίλη επέλεξε να τα χαρίσει σε εμένα. Μέσα εκεί υπήρχαν εκτός των άλλων οι τόμοι 1,2,4 και 6 από την λατρεμένη, παλιά σειρά παραμυθιών των εκδόσεων Στρατίκη με τίτλο: Ο παραμυθένιος κόσμος του δάσους. Είχαν ακόμα επάνω την τιμή: 450 δραχμές! Αυτά τα παραμύθια τα έψαχνα για χρόνια. Δυστυχώς είναι εξαντλημένα από τον εκδοτικό οίκο. Αλλά επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί αναγνώστες τα αναζητούν σε παλαιοβιβλιοπωλεία και παιδικές βιβλιοθήκες, αλλά και σε διαδικτυακούς τόπους πώλησης σκέφτηκα να κάνω μια παρουσίασή τους.
Εικονογράφος και συγγραφέας της σειράς είναι o ιταλικής καταγωγής Antonio Lupatelli γνωστός ανά τον κόσμο με το ψευδώνυμο Tony Wolf, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Busseto της Ιταλίας το 1930.
φωτογραφία του Tony Wolf

Εδώ θα παρουσιάσω μόνο τους τόμους που έχω, για τους δύο που μου λείπουν αν τους έχει κάποιος άλλος, ας γράψει αυτός λίγα λογάκια.

Στον πρώτο τόμο παρουσιάζονται τα ζωάκια που κατοικούν στο Μεγάλο Δάσος. Ετοιμάζουν γιορτές για να υποδεχτούν την Άνοιξη στο Μεγάλο Ξέφωτο, τραγουδώντας τον μεγάλο ύμνο της Άνοιξης. Κατασκευάζουν ωφέλιμα έργα για την κοινότητα του Δάσους. Ο κύριος Κότσυφας παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του και στο τέλος όλα τα ζωάκια συμμετέχουν στο γαμήλιο πάρτι.
Αξιοποιούν μια πεσμένη, ξερή βελανιδιά και χάρη στον Κάστορα, τον μηχανικό του δάσους, φτιάχνουν από τον κούφιο κορμό, μικρά διαμερίσματα, τα οποία μοιράζονται στη συνέχεια με κλήρωση σε κάποια ζωάκια.
Όλα τα ζωάκια μετά από προτροπή του πολυταξιδεμένου Μαυροπόντικα μαζεύονται στο Μεγάλο Ξέφωτο για να δουν τα πεφταστέρια, τη νύχτα. Η σοφή Κουκουβάγια τους δείχνει τον Πολικό Αστέρα και τη Μεγάλη Άρκτο. Στην επιστροφή οι πυγολαμπίδες φωτίζουν τον δρόμο τους. Αυτές και άλλες πολλές ιστορίες στον πρώτο τόμο.
Στον δεύτερο τόμο τα ζωάκια αρχίζουν μια καινούργια ζωή στη Χώρα των νάνων, που βρίσκεται σε ένα διαφορετικό σημείο του Μεγάλου Δάσους. Οι νάνοι είναι μικροσκοπικοί, έχουν άσπρα μούσια, κόκκινα σκουφάκια και φορούν μπλε μπλούζες με ριγέ ασπροκόκκινες κάλτσες. Είναι εργατικοί, εφευρετικοί, καλόκαρδοι και ευγενικοί. Κατασκευάζουν πατίνια για να βοηθήσουν τις χελώνες να προχωρούν πιο γρήγορα χωρίς να κουράζονται. Ζωγραφίζουν και σήματα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στους δρόμους. Κάνουν ταξίδια με αερόστατο και χρησιμοποιούν γυάλινα βάζα με φελλό για να εξερευνήσουν τον βυθό της λίμνης. Αυτές και άλλες πολλές ιστορίες στον δεύτερο τόμο.Στον τέταρτο τόμο, που είναι και ο αγαπημένος μου περιγράφονται οι έξι αξιολάτρευτες νεράιδες. Είναι αδελφούλες και έχουν η καθεμία τη δική της προσωπικότητα. Η γηραιότερη η Κοντή πετάει επάνω σε μια σκάλα κι έχει έναν πράσινο παπαγάλο. Αυτή βοηθάει τους νάνους για να φτάσουν ως το φεγγάρι με μια σκάλα. Αλλά ήταν τόσο μακριά που τελικά εγκατέλειψαν την ανάβαση στα μισά. Η Γαλάζια είναι η πιο νέα, ομορφούλα και πετάει επάνω σε μια βελούδινη πολυθρόνα. Κάνει μια μεγάλη θυσία στο τέλος για να σώσει δυο μικρά τριζονάκια. Η Παχουλή που ταξιδεύει επάνω σε ένα όχημα με πλάστες μαθαίνει στους νάνους και τα ζωάκια να φτιάχνουν παγωτό. Υπάρχει επίσης η Κόκκινη που ταξιδεύει σε ένα όχημα με ηλίανθους για ρόδες, Η Ψηλή που πετάει επάνω σε μια καρέκλα που την σέρνουν αγριομέλισσες και η αγαπημένη μου, η Λευκή. Αυτή πετάει επάνω σε έναν ξύλινο δίσκο και οργανώνει μια μουσική συναυλία.Στον έκτο τόμο μεταφερόμαστε στην χώρα των δράκων σε μια κοιλάδα, ανάμεσα στις κορυφές των μεγάλων βουνών. Εκεί ζουν οι δράκοι και άλλα προκατακλυσμιαία ζωάκια σε σπηλιές και καλύβες. Κάποια στιγμή κάποια τρομερά γεγονότα έχουν ως αιτία να κηρυχθεί πόλεμος ανάμεσα στους νάνους και τους δράκους. Τι θα γίνει τελικά; Ποιοι θα νικήσουν και ποιοι θα ηττηθούν;

 
Last edited by a moderator:
Τα πιο αγαπημένα μου παιδικά παραμύθια!! Ούτε ξέρω πόσες φορές τα έχω διαβάσει μικρή και άλλες πόσες απλά χάζευα τις εικόνες (ιδίως εκείνο το κάστρο στην αρχή του τέταρτου τόμου, έχει χαραχτεί στη μνήμη μου). Έχω την τύχη, απ' ότι φαίνεται, να έχω και τους 6 τόμους. Θα ρίξω αύριο μια ματιά στους Γίγαντες και τα Ζιζάνια και θα πω δυο λογάκια, εκτός αν με προλάβει κανένας άλλος. :)
 
Τα είχα και μου άρεζαν πολύ! Μου άρεσαν πολύ τα πειραχτήρια ξωτικά, όπου μάθαινες και για τις οφθαλμαπάτες, και οι νεράιδες, που ήταν το πιο συγκινητικό. Ελπίζω να τα έχω ακόμη χωμένα κάπου και να μην τα έδωσα σε καμμιά βιβλιοθήκη ή σε κάνα ανίψι!
 
Πόσο όμορφα βιβλία !Έχω μόνο 2 δυστυχώς και πολύ θα ήθελα να τα διαβάσω όλα κάποια στιγμή .Όμορφες ιστορίες και ΥΠΕΡΟΧΗ εικονογράφηση :γιούπι: Θυμάμαι τη μαμά μου να μου διαβάζει και εγώ να κοιτάω τις εικόνες και να ζωντανεύουν όλα στο μυαλό μου . Θυμάμαι πάντως οι ιστορίες είχαν πολύ πλάκα , αλλά και θέματα για να προβληματιστεί ένα παιδί .Και οι ιστορίες με τις νεράιδες πόσο όμορφες , αλλά και πόσο στενάχωρες !
 
Last edited:
Έχω ψάξει παντού για αυτά τα βιβλία και δεν μπορώ να τα βρω πουθενά! Μου άρεσε πολύ η εικονογράφηση, καθώς και το βιβλίο με τις Νεράιδες αν και το τέλος ήταν τόσο λυπητερό :λυγμ:
 
Υπέροχη εικονογράφηση, είχα τα περισσότερα αλλά ύστερα από 4 μετακομίσεις κατάφερα να βρω μόλις ένα, το ''Έρχονται οι γίγαντες''! Δυστυχώς έχουν εξαντληθεί πια γι αυτό όσοι τα πουλάνε τις τσιμπάνε τις τιμές, πράγμα λογικό γιατί είναι πολύ δύσκολο κάποιος να τα αποχωριστεί!
 
Επανακυκλοφορούν τα βιβλία του Δάσους

Τα λατρεύω αυτά τα βιβλία! Τα λατρεύω. Κάποια μέρα θα τα διαβάζω στα παιδιά μου, το δίχως άλλο.
Καλημέρα. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα βιβλία αυτά κυκλοφορούσαν ανελλιπώς μέχρι και το 2005. Απλώς υπήρχαν προσωρινές ελλείψεις κατά καιρούς-φυσιολογικό γα βιβλία που αποτελούν σειρά και δεν πωλούνται με τον ίδιο ρυθμό.
Όμως εδώ και ένα χρόνο κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτοι τόμοι δοκιμαστικά. Το εγχείρημα είχε επιτυχία και σύντομα, πριν τα Χριστούγεννα του 2015 θα τα έχουμε πάλι όλα.
Γνωρίζω ότι στο e-bay πωλούνται πανάκριβα, ως σπάνια. Αυτό δεν είναι αλήθεια και για να σας προστατέψω από απάτες να σας πω ότι τα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν δεν έχουν ΚΑΜΙΑ διαφορά με τα παλιά, είναι ακριβής ανατύπωση με διορθωμένη μόνο τη διεύθυνσή μας (Σόλωνος 135 ΑΘΗΝΑ-τηλ 210-3834394 και μαιλ stratedi@otenet.gr και στο https://www.facebook.com/stratikis.publisher ) και θα κοστίζουν 12 ευρώ το ένα.
 
Θα μπορουσε να επανεκδοθει η ντολυ ολη η σειρα και οι φιλοι μας τα ζωα. Εγω με αυτα μεγαλωσα, υπηρχε και η σειρα " τα πρωτα μας παραμυθια" με εξαισια εικονογραφιση! Ευχαριστουμε ελπιζω η σειρα να κυκλοφορησει και επαρχια τα βιβλια του δασους
 
Μου μιλάνε οι εκδότες!! :αργκ:Τι άλλο θα ζήσουμε σ' αυτή τη λέσχη!:χαχαχα:
Εγώ βέβαια έχω όλη τη σειρά, από τα παιδικά μου χρόνια, αλλά χαίρομαι πολύ που επανεκδίδεται!!!
 
θελω την ντολλυ , δασκαλα , νοσοκομα , με τα ζωάκια της, με την προσωπικη της ζωη:))ωρες περναγα με αυτά τα παραμυθάκια και την εικονογραφιση τους, επίσης βρηκα δυο με ζωάκια από στρατικη οι φιλοι μας τα ζωα''το εξυπνο σκυλάκι'' και ένα άλλο και ξεμωραθηκα:σάλια:..ο στρατικης ηταν μερος της παιδικότητας μας και τον ευχαριστούμε για τις ομορφες στιγμες
 
Top