Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Απλά το είδα και δεν άντεξα να μην το πάρω .Καλή χρονιά σε όλους/ες με υγεία και πολλές αναγνώσεις .
 
Είδα στα προσεχώς των εκδόσεων γκουτεμπεργκ ότι το "Επιτάφιος για ένα μικρό νικητή", θα περιλαμβάνεται στο βιβλίο του ντεΑσσις ,Δον Κασμούρο με τον τίτλο Τα μετά θάνατον απομνημονεύματα του Μπρας Κούμπας.
 
Last edited:
Πήρα χτες τα "Ημερολόγιο Ενός Τρελού/Το Παλτό" του Νικολάι Γκόγκολ με την "Επένδυση" στη σειρά των "Κορυφαίων της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας"!!!
 
Αγόρασα χτες τρία βιβλία.

1. Οι Σουρεαλιστές συζητούν για το σεξ -- Διονύσης Βίτσος
Πρόκειται για κανονική καταγραφή διαλόγων μεταξύ πολλών σουρεαλιστών συμπεριλαμβανομένων των Μπρετόν, Πρεβέρ, Ρέι, Αρτώ, κλπ. Το βιβλίο θυμίζει θεατρικό καθώς είναι ολόκληρο σε μορφή διαλόγου και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολη η ανάγνωσή του μιας και τα θεατρικά με κουράζουν. Αλλά το ήθελα καιρό αυτό το βιβλίο..

2. Ο Εαυτός -- Κωστής Παπαγιώργης το οποίο δεν είχα σκοπό να αγοράσω αλλά ο Παπαγιώργης είναι στη λίστα καιρό τώρα και το συγκεκριμένο βάρεσε πολλά εγκεφαλικά κλικ.

3. Τι είναι κριτική; -- Φουκώ το οποίο θέλω να προλάβω να διαβάσω πριν το δωρίσω. Είναι μόλις 60 σελίδες -το λες μικρό αλλά.. αν μου πάρει μια μέρα η σελίδα, το βγάζω το δίμηνο. :)))

Καιιιι.. δανείστηκα το Η τέχνη και ο θάνατος του Αρτώ από τις πολύ ωραίες εκδόσεις Μαύρος Ήλιος που δεν τις ήξερα. Βρίσκεις ωράια πράματα στις βιβλιοθήκες των άλλων!
 
Παρέλαβα σήμερα τα βιβλία που είχα παραγγείλει ηλεκτρονικά :

- Λίγη Ζωή της Χάνια Γιαναγκιχάρα, εις διπλούν για να το δωρίσω σε φίλους.
Το έχω πάνω πάνω στη Λίστα Επιθυμιών μου και σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει καλύτερο, από το να κάνεις δώρο σε φίλους αυτό που επιθυμείς διακαώς να κάνουν δώρο σε σένα ... :))

- Αυτό εδώ είναι νερό του David Foster Wallace.
Είναι το τρίτο βιβλίο από αυτά που μου πρότεινε το ταίρι μου Αναξίμανδρος στο "Διάβασε το αγαπημένο μου βιβλίο 6"

- Ζώντες και τεθνεώτες του Κωστή Παπαγιώργη και επίσης του ίδιου
- Μυστικά της συμπάθειας και
- Σύνδρομο αγοραφοβίας

- Γυναίκα με τα άσπρα Wilkie Collins

Και όλα αυτά προστέθηκαν στη δυσθεώρητη στοίβα των προς ανάγνωσιν :))))
 
Σήμερα αγόρασα τα παρακάτω:

1)Το κουρδιστό πουλί - Μουρακάμι
2)Το δωμάτιο - Ντόναχιου
3)Η φάρμα των ζώων - Όργουελ
4)Πόρτο λεόνε - Καπώνης
5)Κάτι παράξενο στο νου μου - Παμούκ

ΥΓ. Στην επόμενη βόλτα μου, στόχος μου είναι να αποκτήσω το Λίγη Ζωή της Γιαναγκιχάρα και το Αριθμός 11 του Κόου.
 
Αγόρασα τον "Ξένο" του Καμύ. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο Στεφανάκης και το βιβλίο του "Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή"!....
 
Σήμερα αγόρασα το American Gods του Neil Gayman, το We the living της Ayn Rand και το Song of Ice and Fire του φίλτατου Mαρτιν. :)
 
Αγόρασα το "Κυριακή απόγευμα στη Βιέννη" της Βαμβουνάκη. Έχω εθιστεί λιγάκι στις αγορές τελευταία και πρέπει να συγκρατηθώ πια!...
 
Μπηκα σημερα σε ενα βιβλιοχαρτοπωλειο να βγαλω κατι φωτοτυπιες. Και τυχαια ειδα σε ενα ραφι μια κασετινα με δυο βιβλία του Νεσμπε τα "Ο γιος" και "Το αστερι του διαβόλου". Την συγκεκριμενη κασετινα την ειχα ψαξει πριν κατι μηνες αλλα ηταν παντου εξαντλημενη. Την ειχε κυκλοφορησει καποια στιγμη το μεταιχμιο εξαντληθηκε και τελος. Θα επρεπε να παρω τα βιβλία χωριστα, που αυτο θα εκανα, αλλα θα κοστιζε τα διπλα χρήματα. Προφανως σε αυτο το μαγαζι του ειχε ξεμεινει. Και ετσι την τσίμπησα.
 
Ωραία και τα 2 Χρυσόστομε!:πάνω:
Ό,τι πρέπει για καθαριότητα σκληρού δίσκου, όπως λέω κι εγώ!
 
Ο "γιος" ιδιως Εμιλυ ειναι πολυ καιρο στην λιστα μου για διαβασμα. Ωραια η υπογραφη σου, η ρήση του Κικερων.
 
Αγόρασα σήμερα το μεσημέρι από την "Πρωτοπορία" τη "Χαμένη Τιμή της Κατερίνας Μπλουμ" του Χάινριχ Μπελ, προσφορά εβδομάδας στα 2,5€. Βιβλίο της λίστας για πολύ καιρό, τώρα παρουσιάστηκε η κατάλληλη ευκαιρία...
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
πολύ καλό βιβλίο Μπού! και καλή αγορά :) Η πρωτοπορία κανει κατι καταπληκτικες προσφορές μερικές φορές..
 
Έτσι είναι Φιλίπ, κοιτάω πάντα τις προσφορές εβδομάδας κι όταν βρω κάτι που μ'εξιτάρει - κυρίως από τα "Γράμματα" - κάνω μία μικρή καταδρομή!!!
 
Top