Απεβίωσε η Ζωρζ Σαρρή

Πριν λίγη ώρα έμαθα ότι πέθανε η συγγραφέας Ζωρζ Σαρή...:(
Προσωπικά έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία της και έχω ουσιαστικά μεγαλώσει μαζί της...
Σαν παιδί θυμάμαι όλο και κάποιο βιβλίο της είχα μαζί μου...
Καλό ταξίδι...

(Εδιτ:ευχαριστώ Χρυσηίδα)
 
Last edited:
Έχουμε και νήμα για τη Σαρή, η οποία εκτός από μία γλυκύτατη και πολύ προσιτή γυναίκα αποτελεί έναν από τους πολύ σημαντικούς σταθμούς της παιδικής μας λογοτεχνίας.

(Το επίθετό της γράφεται σε ένα -ρ- )
 
Last edited:
Τα βιβλία της ήταν από τα πιο αγαπημένα αναγνώσματά μου (Όπως έχω δηλώσει σε ένα άλλο νήμα, "Ο θησαυρός της Βαγίας" το αγαπημένο μου)! Αιωνία η μνήμη της...
 
Ο θησαυρός της Βαγίας είναι κι εμένα από τα αγαπημένα μου και το βιβλίο που έχω διαβάσει τις περισσότερες φορές(το λιγότερο 15)!Αλλά και τα υπόλοιπα βιβλία της ήταν υπέροχα!Κοινότυπο -αλλά ισχύει-η Ζωρζ Σαρρή και η Άλκη Ζέη συντρόφευσαν με τον καλύτερο τρόπο την παιδική και εφηβική ηλικία την δική μου και πολλών παιδιών της γενιάς μου!Μακάρι και οι επόμενες γενιές να γνωρίσουν αυτούς ή και καλύτερους μέντορες!
 
Ο θησαυρός της Βαγίας είναι κι εμένα από τα αγαπημένα μου και το βιβλίο που έχω διαβάσει τις περισσότερες φορές(το λιγότερο 15)
:ααργκ::αργκ: 15 φορες!!!! Νομιζω θελω να το διαβασω κ εγω αυτο το βιβλιο!
 
15 και ίσως είναι και περισσότερες!Ένα βιβλίο πραγματικά για κάτω από το μαξιλάρι όπως είπε και η ΜΕΛΟΥΖΙΝΑ.Βιβλίο με πλοκή,σασπένς και συγχρόνως ταξιδιάρικο.Αυτό,όπως και άλλα βιβλία της Ζέη με έκαναν να ερωτευτώ την Αίγινα,αφού ήταν η αφορμή για να την επισκευτώ για πρώτη φορά.
 
Αχ, την εχω επισκεφτει την Αιγινα :) Ειναι απο τα λιγα νησακια μας που εχω επισκεφτει, μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου. Σας ειπα με πεισατε να το διαβασω, αλλα εσεις συνεχιζετε :χαχαχα:
 
πολυ ομορφο βιβλιο ο θησαυρος της βαγιας οπως κ η Νινετ, το δικο μου αγαπημενο
Μανταλένα και μένα η Νινέτ είναι το αγαπημένο μου βιβλίο και μετά ακολουθούν τα γενέθλια! Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ το Ε.Π. γιατί όταν το είχα διαβάσει ήμουν πάνω κάτω στην ηλικία της πρωταγωνίστριας οπότε είχα ταυτιστεί απόλυτα...
 
στενοχωρηθηκα πολυ οταν το ακουσα και εγω..

σπουδαια συγγραφεας,με τα βιβλια της μας ταξιδευε.τα νεα κοριτσια!!σιγουρα τα βιβλια της θα αποτελεσουν παρακαταθηκη των επομενων γενεων.

τα δικα μου αγαπημενα ειναι "το ψεμα" , "ο θησαυρος της βαγιας", η "νινετ", και ποσα αλλα.βασικα ολα ειχαν κατι το οποιο σε συνεπαιρνε οταν τα διαβαζες...
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ο Θησαυρός της Βαγίας έγινε σειρά έξι επεισοδίων το 1984. :)
 
Δεν διάβασα ποτέ βιβλίο της όμως υπήρξε μια ευγενική μορφή των γραμμάτων μας. Ένα καλό με τους συγγραφείς είναι πως μπορείς ακόμα και αν έχουν περάσει αιώνες να τους γνωρίσεις μέσα απο τα βιβλία τους. Καλό Παράδεισο.
 
Top