Γιώργος

Τις καλημέρες μου κι από εμένα.

Η ζωή μου μέχρι τώρα δεν είναι φοβερά ενδιαφέρουσα αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μας επιφυλάσσει το μέλλον...Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, αλλά το επάγγελμα του πατέρα μου με ανάγκασε να ζήσω σε αρκετές διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Όταν μεγάλωσα και φαντάστηκα πως θα ηρεμήσω επιτέλους και θα στεριώσω κάπου, το δικό μου επάγγελμα με υποχρέωσε να ζήσω σε... ακόμα περισσότερες πόλεις και αρκετές διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Έτσι, μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου περισσότερο σαν ένα "πολίτη του κόσμου", χωρίς να μου κολλάω ιδιαίτερους "προσδιορισμούς". Το παραπάνω έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του (στη ζωή αλλά και στη λογοτεχνική συγγραφή...), τα οποία είμαι πρόθυμος να συζητήσω με όποιο φίλο το θέλει.

Προς το παρόν, πάντως, έχω καταλήξει και πάλι στην αφετηρία μου (Θεσ/νικη), εκτός κι αν η ζωή σύντομα με αναγκάσει να αναζητήσω και πάλι την τύχη μου σε άλλες, κοντινές ή μακρινές, Πολιτείες.

Από μικρό παιδί με θυμάμαι με μια μπάλα στο ένα χέρι κι ένα βιβλίο στο άλλο, να μελετάω κινήσεις πάνω σε κάποια σκακιέρα.

Έχω ήδη κάποιο συγγραφικό έργο, το οποίο όμως αφορά αποκλειστικά μέχρι σήμερα επιστημονικές δημοσιεύσεις στην Αγγλική γλώσσα. Πρόσφατα μόνο, άρχισα να αφιερώνω χρόνο στη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων στα Ελληνικά, τα οποία ελπίζω πως κάποια μέρα θα βρουν μια θέση σε κάποιο ράφι βιβλιοπωλείου, αν και δεν έχω τη ματαιοδοξία να δω το όνομά μου "τυπωμένο". Αυτό έχει γίνει εξάλλου πολλές φορές στον επιστημονικό τομέα στον οποίο απασχολούμαι, οπότε έχω ξεφύγει από αυτήν την "παγίδα".

Προσωπικά, γράφω από χόμπι, γράφω γιατί "γουστάρω", γράφω γιατί μου αρέσει να ξενυχτάω "γράφοντας" με ένα τσιγάρο στο χέρι και όχι κάνοντας οτιδήποτε άλλο. Ελπίζω πως αυτό το "κίνητρο" είναι μια αρκετά υγιής αφετηρία για οποιοδήποτε "συγγραφέα", αν και από τους Αμερικανούς έμαθα πως όλα τα κίνητρα είναι ok, αρκεί τελικά να υπάρχει όντως ένα ξεκάθαρο κίνητρο για να αφιερώσεις κόπο, χρόνο και χρήμα σε κάποια δραστηριότητα.

Τώρα, τι διαβάζω: μπορώ να διαβάσω οτιδήποτε έχει ενδιαφέροντες χαρακτήρες, αξιοπρεπές "σενάριο", γρήγορη ροή και έξυπνους διαλόγους. Οποιαδήποτε μυθιστορηματική κατηγορία κι αν αφορά αυτό το βιβλίο.
Αρκεί να έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά και να μην αναλώνεται σε περιττές περιγραφές τοπίων και ανθρώπων που προφανέστατα προτιμώ να πλάθω με τη φαντασία μου διαβάζοντας το βιβλίο , ανούσιους διαλόγους που δεν προσφέρουν τίποτα στην πλοκή, ατέλειωτες "ονειροπολήσεις στο παρελθόν" των χαρακτήρων λόγω της αδυναμίας του συγγραφέα να εμπνευστεί σκηνές που θα μου αποκαλύψουν σημαντικά στοιχεία του "παρελθόντος" των ηρώων του.

Θα ρωτήσει κανείς, για ποιο λόγο έκανα εγγραφή σε αυτή τη Λέσχη: η απάντηση είναι απλή. Βρίσκομαι εδώ για να "πάρω" πολλά από όλους εσάς, που προσφέρετε απλόχερα το χρόνο σας, τις εντυπώσεις σας από βιβλία και συγγραφείς που αγνοώ ή δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω, τις συμβουλές σας σε διαδικαστικά ζητήματα και τις γνώσεις σας επάνω σε τεχνικά θέματα που αφορούν γενικότερα το "Βιβλίο" και ότι έχει να κάνει με αυτό.

Από την πλευρά μου, έχω δυστυχώς να σας "δώσω" συγκριτικά πολύ λίγα πράγματα, αλλά πάντοτε με ειλικρίνεια και καλή διάθεση. 'Ισως, οι εντυπώσεις που θα καταγράψω σε κάθε ευκαιρία από την ανάγνωση, τη συγγραφή, τα ταξίδια και τη γενικότερη "στάση ζωής" μου, να φανούν χρήσιμα σε κάποιον που θα διαβάσει τις μελλοντικές μου αναρτήσεις. Ειλικρινά, το εύχομαι με όλη μου την καρδιά.

Ελπίζω να μην σας κούρασα! :)

Καλές μας αναρτήσεις!!

Γιώργος Σ.
 
Last edited:
Αυτό έχει γίνει εξάλλου πολλές φορές στον επιστημονικό τομέα στον οποίο απασχολούμαι, οπότε έχω ξεφύγει από αυτήν την "παγίδα".


Γιώργος Σ.
Αγαπητέ Γιώργο , πες μας τουλάχιστον ποιο επιστημονικό κλάδο υπηρετείς ... Ανθρωπιστικές , νομικές ή θετικές επιστήμες ; Μήπως υγείας;
 

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
κι σπο ΄δω ένα καλωσόρισμα και να επισημάνω ότι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης έχουμε μία υπέροχη την Μαρώ που ζει εκεί κι έναν ακόμα υπεροχότερο τον Παρωνύμιο που εργάζεται εκεί...εύχομαι καλά καφεδάκια να πιείτε...μακάρι...σπουδαίοι άνθρωποι και οι δυό!
 
Σας ευχαριστώ όλους για το ζεστό καλωσόρισμα. Γιατρός σε κάποια από τις χειρουργικές ειδικότητες είμαι και έζησα αρκετά στο εξωτερικό λόγω κάποιων εξειδικεύσεων και μεταδιδακτορικών ερευνητικών θέσεων. Βασικά σε ΗΠΑ, UK, Βέλγιο και Γαλλία, για μικρότερα και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, αλλού μήνες και αλλού κάποια χρόνια.
 
Πραγματικά συναρπαστική η ζωή σου όπως μας την μετέφερες... ταξίδια... πόλεις... Τέχνη και επιστήμη - τι άλλο να ζητήσει κανείς; (Κάποια από τα παραπάνω μου θύμισαν λίγο τον αγαπημένο Ναμπόκοφ!)
 
Καλώς ήρθες συνάδελφε! Αν και "μαθητευόμενος μάγος" ακόμα εγώ, βλέπω στο κείμενό σου κάποιες από τις σκηνές της δικής μου ζωής στο μέλλον (τουλάχιστον όσον αφορά τις" βόλτες" έξω για ειδικότητα κλπ).
Καλή διαμονή και καλές αναγνώσεις! :))
 
Πραγματικά συναρπαστική η ζωή σου όπως μας την μετέφερες... ταξίδια... πόλεις... Τέχνη και επιστήμη - τι άλλο να ζητήσει κανείς; (Κάποια από τα παραπάνω μου θύμισαν λίγο τον αγαπημένο Ναμπόκοφ!)
Επειδή το νόμισμα της...παλιοζωής έχει πάντα δύο όψεις, θα πω μόνο πως στην πορεία κέρδισα πολλά αλλά έχασα και αρκετά άλλα πράγματα, εξίσου σημαντικά. Το σπουδαιότερο πάντως είναι πως δεν έχω σταματήσει ακόμα να κάνω όνειρα και το ίδιο ακριβώς εύχομαι και σε όλη την παρέα της Λέσχης!

Ας συνεχίσουμε να κάνουμε όνειρα, ας ζήσουμε τη ζωή ως το μεδούλι, μέχρι την τελευταία μας ανάσα! :)

Καλώς ήρθες συνάδελφε! Αν και "μαθητευόμενος μάγος" ακόμα εγώ, βλέπω στο κείμενό σου κάποιες από τις σκηνές της δικής μου ζωής στο μέλλον (τουλάχιστον όσον αφορά τις" βόλτες" έξω για ειδικότητα κλπ).
Καλή διαμονή και καλές αναγνώσεις! :))
Γεια σου Ζενίτ και καλό κουράγιο! Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους τους Έλληνες αυτήν την εποχή...
 
Last edited by a moderator:
Αγαπητέ Γιώργο , πες μας τουλάχιστον ποιο επιστημονικό κλάδο υπηρετείς ...
Ξέχασα να σου ευχηθώ <<καλωσήλθες>> , ενδιαφέρουσες αναρτήσεις και αναγνώσεις ... (ζητώ συγγνώμη για τους πλημμελείς τρόπους μου:συγνώμη::ένοχος:)
 
Top