Εξόριστος: Το αγόρι που δεν ήταν μάγος

Περιγραφή
Ασθενικό πλάσμα, έκτρωμα, λάθος της φύσης; Ένα είναι σίγουρο: ο δωδεκάχρονος Τίμοθι είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο χωρίς μαγικές δυνάμεις. Γι’ αυτό κι έχει περάσει όλη του τη ζωή εξόριστος σ’ ένα μακρινό νησί. Όταν επιστρέφει για πρώτη φορά στην πόλη όπου γεννήθηκε, ο Τίμοθι μαγεύεται στην κυριολεξία – γιατί αυτός είναι ένας κόσμος γεμάτος μαγεία: κτίρια που αιωρούνται στον αέρα, ξόρκια, λάμψεις και φαντασμαγορία. Όμως ο Τίμοθι είναι σημαδεμένος. Αδίστακτοι φονιάδες παραφυλάν κάθε του βήμα. Πράκτορες της κυβέρνησης των Μάγων επιβουλεύονται τη ζωή του. Αν κι ο Τίμοθι δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο νιώθουν να τους απειλεί· στο κάτω-κάτω, χωρίς μαγικές δυνάμεις, είναι τελείως ανήμπορος. Είναι ακίνδυνος. Ή μήπως όχι;



Τίτλος: Εξόριστος – Βιβλίο 1: Το αγόρι που δεν ήταν μάγος
Πρωτότυπος τίτλος: Magic Zero
Συγγραφέας: Γκόλντεν Κρίστοφερ,Σνιγκόσκι Τόμας Ε.
Μετάφραση: Χατζόπουλος Πέτρος
Εικονογράφηση:Παπαχατζής Φοίβος
Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ
Έτος έκδοσης: 2010
Έτος πρώτης έκδοσης: 2007
Αριθμός σελίδων: 320
ISBN: 9789601622064




Τίτλος: Εξόριστος – Βιβλίο 2: Ταξίδι στη χώρα των Δρακύλων
Πρωτότυπος τίτλος: Book Two: Dragon Secrets
Έτος έκδοσης: 2009
Έτος πρώτης έκδοσης: 2007
Αριθμός σελίδων: 336
ISBN: 9789601623740




Τίτλος: Εξόριστος – Βιβλίο 3: Οι ψυχές των μάγων
Πρωτότυπος τίτλος: Book Three: Ghostfire
Έτος έκδοσης:2008
Έτος πρώτης έκδοσης: 2008
Αριθμός σελίδων: 312
ISBN: 9789601627229




Τίτλος: Εξόριστος – Βιβλίο 4: Ο πόλεμος των Δρακύλων
Πρωτότυπος τίτλος: Book Four: Battle for Arcanum
Έτος έκδοσης: 2009
Αριθμός σελίδων: 264
ISBN: 9789601629674


Αν και είναι μια σειρά βιβλίων που δεν απευθύνεται στην ηλίκια μου, την διάβασα όλη σε 3 εβδομάδες και την απόλαυσα σε πολύ μεγάλο βαθμό.Πρώτη φορά διαβάζω βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα και μπορώ να πω ότι με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο τρόπος που αφηγείται τα γεγονότα σου δίνει την δυνατότητα να παίζεις με την φαντασία σου και να σχηματίζεις ακριβώς την εικόνα την οποία σου περιγράφει. Δίνει πολλές λεπτομέριες για τον φανταστικό κόσμο των μάγων. Σε κάθε καινούργια τοποθεσία του κόσμου που συναντάς στο βιβλίο, υπάρχει τόση καλή περιγραφή για το μέρος, που σχηματίζεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για το που "βρίσκεσαι". Δεν υπάρχουν κενά, ούτε λάθη, στην αφήγηση των βιβλίων.

Όσο για την ιστορία, είναι λίγο προβλέψιμη αλλά εξαιρετικά επική. Και το "προβλέψιμη" δεν πιστεύω να εντοπιστεί από το κοινό στο οποίο απευθύνεται η σειρά. Νομίζω ότι οι έφηβοι θα βρούν την σειρά ακόμα πιο απολαυστική από εμένα.

Το μεγάλο ξενέρωμα ήρθε στο τέλος του τέταρτου βιβλίου(το τελευταίο βιβλίο από τις 4 εικόνες — οι εικόνες είναι ταξινομημένες με βάση το πρώτο βιβλίο της σειράς και ακολουθούν αυτά που γράφτηκαν μετά), γιατί - τουλάχιστον έτσι νόμιζω- το τέλος του ήταν πολύ απότομο. Άλλα δεν νομίζω ότι η σειρά θα σταματήσει στο τέταρτο βιβλίο .

Ο Εξόριστος είναι μια σειρά βιβλίων που πρέπει να διαβάσουν οπωσδήποτε οι έφηβοι που τους αρέσει η φανταστική λογοτεχνία. Αλλά είναι κατάλληλο και για τους παραβάτες, σαν εμένα, που δεν βρίσκουν τέτοιου είδους βιβλία βαρετά και παιδικά.

Ελπίζω στο μέλλον να υπάρξουν και άλλα βιβλία, γιατί πραγματικά δεν έχω χορτάσει τις περιπέτειες του αγοριού που δεν ήταν μάγος...
 
Last edited:
Βιβλιολάγνε είχα ξανακούσει για αυτή την σειρά αλλά για κάποιο λόγο δεν της είχα δώσει σημασία.Ωραία η παρουσίαση σου και με έβαλες σε πειρασμό να την διαβάσω.:)
 
Χαίρομαι που σου άνοιξα τον ενδιαφέρον για την σειρά, Βάσια.
Άμα είσαι από τα άτομα που δεν βρίσκουν παιδική την σειρά, ή νομίζουν ότι δεν απευθύνεται γι'αυτούς(ηλικιακά), τότε πρέπει να την διαβάσεις. Πίστευω ότι θα απολαύσεις και εσύ τις περιπέτειες του α-μαγού αγοριού.
 
Είμαι από αυτούς που διαβάζουν τα πάντα. Δεν με απασχολεί η ηλικία στην οποία απευθύνονται αρκεί να μου κάνει κλικ. Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία φαντασίας που θεωρείται ότι απευθύνονται σε εφήβους αλλά εγώ μια χαρά τα ευχαριστήθηκα.;)
 
Top