Ντόρα Γιαννακοπούλου : "Η πρόβα του νυφικού"

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Η πρόβα του νυφικού
της Ντόρας Γιαννακοπούλου
Σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη

Μια σειρά, που αγαπήθηκε όσο λίγες, κατά την μεταφορά της στην μικρή οθόνη την περίοδο 1995-96. Με έξοχη σκηνοθεσία, που την συγκαταλέγει ακόμη και σήμερα, στις καλύτερες σειρές εποχής, και με την εκπληκτική φωνή της Μαρινέλλας να τραγουδά :

ότι αγαπούσα, ήταν ένα ψέμα,
έμοιαζε με πρόβα, πρόβα νυφικού.
Όπως η ζωή μου που κάθε μέρα,
με πάει πάντα και καπου αλλού

Λίγα λόγια για την σειρά :

Η Αγγελική, ειναι έτοιμη να παντρευτει τον αγαπημένο της Απόστολο, όταν ένα ανώνυμο γράμμα, την ενημερώνει πως εκείνος την απατά. Απελπισμένη, ζητά την βοήθεια του θείου της, που βάζει ντέντεκτιβ, που ανακαλύπτει πως ο Απόστολος την απατά, με την γυναίκα του αδερφού της. Ο ντεντέκτιβ διαστάζει όμως να πει την αλήθεια, μέχρι την στιγμή που συναντά την Αγγελική και την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Είναι όμως ήδη αργά. Εκείνη παντρεύεται τον Απόστολο.
Ερωτευμένος πια, αποφασίζει να σταθεί κρυφά στο πλευρό της, και να την προστατεύει, ενώ εκείνη αγνοεί τα πάντα.
Και όλα αυτά να συμβαινουν λίγο πριν τον πόλεμο του '40.
Που όταν αρχίσει, πολλά γεγονότα θα συμβουν όπως, απιστίες, προδοσίες, θανάτοι, καταδιωγμοί εβραίων, και πάνω απο όλα έναν ανομολόγητο έρωτα, που βρίσκει στο τέλος την ανταπόκριση που του αξίζει.

Μια αριστουργηματική σειρά, με έξοχους ηθοποιούς, που ενσάρκωσαν τους ήρωες του βιβλίου

Αγγελική Δελλή: Αλεξανδριανή Σικελιανού
Ντετέκτιβ Πέτρος Μανιάς : Γρηγόρης Βαλτινός
Απόστολος : Φίλλιπος Σοφιανός
Γιωργος αδερφός Αγγελικής : Νίκος Γεωργάκης
Όλγα (γυναίκα Γιωργου) : Άντζελα Γκερέκου
Ρηνούλα (εβραια) : Πέγκυ Τρικαλιωτη
θείος : Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
Αξέξανδρος (0 αγαπημενος της Ρηνούλας) : Νίκος Ψαρράς
Ματίνα (τραγουδίστρια καμπαρέ, και επίσης ερωμενη του Απόστολου): Πέμυ Ζούμη


και πολλοι άλλοι..
 
Last edited:
Λοιπόν αγαπητή Λορένα,
Την είχα παρακολουθήσει αυτή τη σειρά, δεν έχανα επεισόδιο, από τις καλύτερες μεταφορές βιβλίου που έχω δει να γίνεται. Τρομέρη η σκηνοθεσία από τον Κουτσομύτη και η πρωταγωνίστρια είχε πραγματικά κάτι που θύμιζε Αναγέννηση....:))):))):)))
 
Εξαιρετική σειρά. Σίγουρα θα την ξαναέβλεπα κάποια στιγμή. Η τηλεόραση αντί να προβάλλει όμως ξανά κάποια σειρά σαν και αυτή, μας έχει ταράξει στο "Κωνσταντίνου και Ελένης'' :γκρμφ:
Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει, θα ήθελα όμως..
 
ημουν μικρη οταν επαιζε η σειρα στη τηλεοραση αλλα θυμαμαι μου αρεσε αρκετα.πολυ ωραια και αξιολογη σειρα.

το βιβλιο το διαβασα και αυτο σε μικρη σχετικα ηλικια αλλα μου αρεσε παρα πολυ σαν πλοκη!!

(σε αντιθεση με το τριτο στεφανι που το διαβασα την ιδια πανω κατω περιοδο και δε μου αρεσε...και αυτο εντωμεταξυ εχει γυριστει σε σειρα πρεπει να ανοιξουμε ενα θεμα καποια στιγμη .χεχε)
 
Last edited:
Μόλις τέλειωσα το βιβλίο και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα!Το διάβασα για μια εργασία που ετοιμάζω για το σχολείο και μελετάμε τις σχέσεις των δύο φίλων...Νομίζω ότι υπάρχει ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.Έτσι δεν είναι;
 
το βιβλιο το εχω διαβασει αλλα τη σειρα δεν την εχω δει!ημουν αγεννητη τοτε!θα ηθελα να δω τη σειρα για να τα συγκρινω!παντως το βιβλιο ηταν παρα πολυ ωραιο!ευχαριστως θα το ξαναδιαβαζα!!!
 

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Την σειρα την εδειξε προσφατα ο ΑΝΤ1, αλλα μπορεις να την ξαναδεις γιατι κυκλοφορει στο ιντερνετ (και μαλλον στο σαιτ του ΑΝΤ1) :)
 
Top