Από κόμιξ σε κινούμενα σχέδια

Είπα να ξεκινήσω ένα νήμα που να αφορά μεταφορές κόμιξ σε κινούμενα σχέδια. Φαίνεται κάπως παιδικό αλλά αν το γράψω "από comics σε animation" αποκτά άλλη διάσταση! Ξεκινώ από την καλύτερη σειρά κινουμ...εεε...animation των τελευταίων ετών, το Invincible της Image comics(μεταφορά από την Amazon)


Σκοτεινό, βίαιο, γρήγορο, με μπόλικη δράση αλλά και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Η πρώτη σαιζόν έχει ολοκληρωθεί και οι επόμενες δύο είναι στα σκαριά!
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Απο τα λιγα υπερηρωικα κομικς που διαβαζα συστηματικα μικρος ηταν το Χ-ΜΕΝ. Ειχα ενθουσιαστει οταν προβληθηκε και στην τιβι


Το σχεδιαστικο στυλ ηταν αρκετα κοντα σε αυτο της Μαρβελ, παροτι καποιες στολες ηταν αρκετα διαφορετικες (τα τευχη που κυκλοφορουσαν στην Ελλαδα ηταν παλιοτερα απο τη σειρα)
 
Την δεκαετία του 90 ο Τιμ Μπάρτον έδωσε άλλη πνοή στον Μπάτμαν με την ομώνυμη ταινία . Χάρη στην επιτυχία της πρώτης ταινίας. δόθηκε το πράσινο φως για την σειρά Batman the Animated Series, όπου η πλοκή εξελισσόταν σε ένα Γκόθαμ Σίτι που ενώ είχε μοντέρνα τεχνολογία θύμιζε παράλληλα περασμένες δεκαετίες.
Η επιτυχία της σειράς οδήγησε στην παραγωγή και άλλων κινουμένων σχεδίων από το σύμπαν της DC και στην σειρά έκανε την πρώτη της εμφάνιση η Χάρλευ Κουίν.



Εξαιρετική επίσης ήταν η μεταφορά του κόμικ Η Κρυφή Αυλή του Μυστηρίου σε κινούμενα σχέδια. Έπιασε απόλυτα το ονειρικό στοιχείο της ιστορίας του Ούγκο Πρατ.

 
@Μοκαντάσα αλ Σάφερ
Για μένα η συγκεκριμένη σειρά είναι η καλύτερη από όλες τις διασκευές του Μπάτμαν, συμπεριλαμβανομένων και των live-action ταινιών. Αν δεν έχεις δει το Μπάτμαν : Η Μάσκα τού Φαντάσματος στο συνιστώ, είναι πολύ καλογραμμένο.
 
Top