Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Φαντίνα, το θέτεις πολύ ωραία :)
Έχω ακούσει για τα "Δαιμόνια" και θα ήθελα να το διαβάσω.
 
Αξιζει 1000%!!!!!!!!!!!!Σ'το λεω εγω που δεν ηταν καν του στιλ μου κι επεσε στα χερια μου εντελως τυχαια.Εχω ,μιλησει ξανα γι αυτο,εδω στη ΛΕΣΧΗ κ θα του κανω κ παρουσιαση καποια στιγμη.

Κραμα λυρισμου,ωμοτητας ,ρομαντισμου με ελαφρως γοτθικα στοιχεια και μια ιδιατερη θρησκευτικη κατανυξη σε ορισμενα σημεια..Ενεχει κ μια υποψια μεταφυσικου,αλλα ειναι τοσο εντεχνως δοσμενη και τοσο διφορουμενη ,που δε με ενοχλησε καθολου τελικα!!!

Αξιζει πολλα..

Εχει κι ελκυστικο μεγεθος κι ειναι πολυ χορταστικο.ΤΟ εχει η ΠΟΛΙΤΕΙΑ σε προσφορα-7 ευρω απο 21ευρω που ειναι η αρχικη του τιμη σε ολα τα βιβλιοπωλεια-ακομη κ στην ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 21ευρω το πουλανε!!

Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Ένας νεαρός άντρας, επιρρεπής στο αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες που εργάζεται στη βιομηχανία πορνό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έπειτα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα.
Με καθολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, με σοβαρά κινητικά προβλήματα και απώλεια του πέους του, έχοντας μεταμορφωθεί σε τέρας, σκέφτεται πολύ σοβαρά να βάλει τέλος στη ζωή του.
Μέχρι τη στιγμή που τον επισκέπτεται η Μαριάνε, μια ταλαντούχα γλύπτρια δαιμονίων με σχιζοφρενεια και η οποία, αδιαφορώντας για την τερατώδη παραμόρφωσή του, τού φέρεται με απροσδόκητη προσήλωση και αγάπη.Παραλληλα ισχυριζεται οτι εχουν συναντηθει σε προηγουμενη ζωη καπου στη Γερμανια του Μεσαιωνα.Του αφηγειται λοιπον διαφορες ρομαντικες ιστοριες απο την παλια εποχη,ενω παραλληλα παρακολουθουμε τη μεταστροφη του υλιστη κυνικου ηρωα με την αγαπη να θριαμβευει.Ενα ταξιδι στο χωρο και στο χρονο με οχημα την αγαπη
.
!
 
Last edited:
Το έχω κι εγώ το βιβλίο που αναφέρεις Ίζι ως μέρος της μικρής συλλογής, μου άρεσε πολύ! Για τα υπόλοιπα θα σε ενημερώσω αμέσως με π.μ.

Ο Λαντρύ υπήρξε διαβόητος και εκτός της Γαλλίας ενώ η εγκληματική του παρόρμηση αποτέλεσε υλικό έμπνευσης για πολλούς σκηνοθέτες, ενδεικτικά αναφέρω δύο ταινίες: "Ο κύριος Βερντού" του Τσαρλς Τσάπλιν & την ομότιτλη "Landru" του Κλοντ Σαμπρόλ.

Το βιβλίο είναι ολιγοσέλιδο, αλλά σε πολύ καλή τιμή, ενώ με ικανοποίησε ιδιαίτερα η αισθητική του - όμορφο εξώφυλλο και καλής ποιότητας χαρτί.
 
Αγόρασα από το Public τρία βιβλία του Στίβεν Κινγκ: Δόκτωρ ύπνος, Νεκτροταφείο Ζώων και Το Κοράκι.

Αυτή την στιγμή κοντεύω να τελειώσω την Λάμψη, που είναι το πρώτο βιβλίο τρόμου που διαβάζω. Το βιβλίο είναι αριστούργημα. Δεν γινόταν να μην αγοράσω τον Δόκτωρ Ύπνο και να μην μάθω την συνέχεια. Επίσης από διάφορες κριτικές και σχόλια που έχω διαβάσει στο internet, κατάλαβα ότι το βιβλίο είναι μια πολύ καλή συνέχεια της Λάμψης.

Το Νεκτοταφείο Ζώων και Το Κοράκι με έπεισε ένας φίλος μου να τα αγοράσω γιατί μου είπε ότι είναι από τα πιο τρομακτικά βιβλία του Κινγκ.
 
Αξιζει 1000%!!!!!!!!!!!!Σ'το λεω εγω που δεν ηταν καν του στιλ μου κι επεσε στα χερια μου εντελως τυχαια.Εχω ,μιλησει ξανα γι αυτο,εδω στη ΛΕΣΧΗ κ θα του κανω κ παρουσιαση καποια στιγμη.

Κραμα λυρισμου,ωμοτητας ,ρομαντισμου με ελαφρως γοτθικα στοιχεια και μια ιδιατερη θρησκευτικη κατανυξη σε ορισμενα σημεια..Ενεχει κ μια υποψια μεταφυσικου,αλλα ειναι τοσο εντεχνως δοσμενη και τοσο διφορουμενη ,που δε με ενοχλησε καθολου τελικα!!!

Αξιζει πολλα..

Εχει κι ελκυστικο μεγεθος κι ειναι πολυ χορταστικο.ΤΟ εχει η ΠΟΛΙΤΕΙΑ σε προσφορα-7 ευρω απο 21ευρω που ειναι η αρχικη του τιμη σε ολα τα βιβλιοπωλεια-ακομη κ στην ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 21ευρω το πουλανε!!
καλησπέρα , μου κινήσατε το ενδιαφέρον ! για ποιό βιβλίο μιλάμε ;
 
Last edited by a moderator:
AΡΑΜΙΣ καλως ορισες!!

Μιλαμε για τα ΔΑΙΜΟΝΙΑ του Καναδου Αντριου Ντειβιντσον,εκδοσεις Τοπος.
Δεν ξερω τι στιλ [προτιμας,αλλα προκειται για ενα διαμαντακι μεσα στην ιδιομορφια του.
Τουλαχιστον εμενα με εξεπληξε πολυ ευχαριστα,γιατι με απωθει συνηθως παρα πολυ η φαντασια κι ο,τιδηποτε με στοιχειο μεταφυσικης ,αλλα σε αυτο το βιβλιο ολα παρατεθηκαν με γοητεια κι επιδεξιοτητα σε ισορροπια ρεαλισμου,σαρκασμου,τρυφεροτητας και ρομαντισμου.Η δε μεταφυσικη ,οπως ειπα, ειναι αμφιλεγομενη-αν θελει ο αναγνωστης την αποδεχεται η την αποδιδει στη σχιζοφρενεια της ξεχωριστης καλοσυνατης ηρωιδας του
Τελικα δε βαριεμαι να μιλαω γι αυτο το βιβλιο-ισως εσεις εχετε βαρεθει να με διαβαζετε σε αυτο!!

Μια τεχνικη επισημανση:Αν θελεις να απαντησεις σε αναρτηση αλλου μπορεις να επιλεξεις κατω απο αυτη την επιλογη "Απαντηση με Παραθεση" ,οποτε θα σου βαλει τα λογια του αλλου σε "QUOTE"
κι εσυ βαζεις απο κατω το δικο σου σχολιο.:)

Αυτα.Καλως μας ηρθες!Σου ευχομαι καλες περιηγησεις kaι αναμενουμε με πολυ ενδιαφερον τις δικες σου βιβλιοπροτασεις και αποψεις:).
 
Σ ευχαριστώ για το καλωσόρισμα ,καλή μου Φαντίνα και περισσότερο για την τεχνική επισήμανση γιατί είμαι λίγο άσχετος μ αυτά ! διαβάζω τα πάντα ,αρκεί να εχουν ψυχή,να είναι μακριά απο την πεπατημένη , το ρεύμα ,το μαντρί θα έλεγα και ο συγγραφέας να έγραψε γιατί τα σωθικά του τον πίεζαν και όχι για να βγάλει χρήματα ή να πετύχει την αναγνωρισιμότητα.Αυτό το καταλαβαίνεις απο τις πρώτες σελίδες ,είτε είναι πετυχημένος είτε όχι... Θα το αναζητήσω το βιβλίο που προτείνεις κι σ ευχαριστώ πολύ γι αυτό !:)
 
Φαντι, καθολου δεν μας κουραζεις, μα οι σχολιασμοι σου είναι ακομα καλύτεροι όταν μιλάς για κάτι με πάθος:)
 

Προβαλλει γοητευτικο που δειχνεις να εχεις ενα πεδιο αναγνωστικων αναζητησεων ισως και πιο ευρυ απο το δικο μου.Εγω συνηθως εχω συγκεκριμενο προσανατολισμο,εστιασμενο σε κοινωνικα βιβλια,ιστορικα μυθιστορηματα ,κλασσικη λογοτεχνια και ιστορικα βιβλια κυριως για τον 20ο Αιωνα και το Β Παγκοσμιο Πολεμο.Οποτε αυτο το βιβλιο ηταν εκπληξη!Ελπιζω να το απολαυσεις και παρτο απο Πολιτεια.

Αχ Αριαδνακι μου καλο,παντα με τον καλο λογο,να δινεις κουραγιο!!Τι υπεροχο αυτο!
Μα ποσο παθος πιια να βγαλω γι αυτο το βιβλιο!!Πιστευω οτι κι εσενα θα σου αρεσε!Και να φανταστεις οτι δεν εχω καταφερει να το τελειωσω -το εφτασα στη μεση διοτι το ξεκινησα φιλοξενουμενη σε αλλο σπιτι ,γυρισα και εκκρεμει η παραγγελια μου απο την ΠΟΛΙΤΕΙΑ,οποτε θα το αρχισω απο την αρχη.Να το "σφιξω στην αγκαλια μου",καταδικο μου,να του παραδοθω ανευ ορων και διακοπων
!
 
Last edited by a moderator:
Άραμις, για "Τα Δαιμόνια" μπορείς να βρεις περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του εκδότη, όπου επιπλέον στα πλαίσια του οδηγού ανάγνωσης περιλαμβάνεται ολόκληρη "Η ιστορία της Σέι". Αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα του βιβλίου και διαβάζοντας την θα έχεις μία καλύτερη εικόνα για το αν σε ενδιαφέρει το περιεχόμενο και κατά πόσο θέλεις να το αγοράσεις.
 
Υπεροχο λινκ,κεντριζει το ενδιαφερον και καταδυεται στην ουσια του βιβλιου.
Εχει το μικρο μειονεκτημα ομως οτι αποκαλυπτει την εξελιξη των ιστοριων που αφηγειται η Μαριαννε στον ηρωα και χανεται κατι απο την εκπληξη,που αυτες επιφυλασσουν.Αν εισαι απο αυτους που δε θελουν να ξερουν την εξελιξη μιας ιστοριας μπορει να ενοχληθεις πολυ.Ακομη κι εγω που εχω φτασει ως τη μεση το βιβλιο και καποιες ιστοριες τις ξερω ηδη -λιγο ενοχληθηκα απο τις αποκαλυψεις.Αν μπεις στο λινκ ,φιλε ΑΡΑΜΙΣ,αποφυγε την 5η κ την 6η παραγραφο του κειμενου που διδεται στο λινκ..

Αν ηταν κειμενο της ιστοσελιδας μας ο αντμινιστρειτορ θα ζητουσε σιγουρα ...ΠΛΟΚΗ!!!;););)
(επιλογη που "κρυβει ενα κειμενο και το ανοιγει οποιος θελει εν γνωσει του οτι θα διαβασει κατι απο το τελος ενος εργου/η κατι σκληρο κλπ)

Επισης μπορεις να αναζητησεις βιβλιοκριτικες απο μπλογκς και ιστοσελιδες απλα γκουγκλαροντας-εγω βρηκα πολλα-διθυραμβικα σχεδον- κι οχι πολυ αποκαλυπτικα.
 
Χήθκλιφ,ευχαριστώ για το λινκ,είναι όντως ενδιαφέρον,
Φαντίνα ,πήρα υπ οψιν μου τις αναφορές σου κι ευχαριστώ.Θέλω να σου πω ,βλέποντας ότι διαβάζεις τώρα το 5ο παιδί της Ντόρις Λέσιγκ,ότι περιμένω εντυπώσεις,γιατί το έχω διαβάσει και θέλω να δω πως σου φάνηκε ( το ίδιο και αν υπάρχει κάποιος άλλος).
 
Εχω γραψει ηδη διοτι εχω τελειωσει προ πολλου κ το 5ο Παιδι κ το ο Μπεν στον Κοσμο που ειναι το σικουελ!

Αν δεις στην Ξενη Λογοτεχνια υπαρχει ενα θεμα Ντορις Λεσινγκ!Στην Τελευταια του Σελιδα εχω γραψει δυο εκτεταμενες αναρτησεις τις εντυπωσεις μου!Με τιμα που θες να τις διαβασεις

http://www.xn--ixauk7au.gr/forum/showthread.php?387-Ντόρις-Λέσινγκ-(Doris-Lessing)/page2

Περιμενω να διαβασεις λοιπον τους σχολιασμους μου για τα δυο βιβλια και να ανταλλαξουμε αποψεις επι του θεματος
 
Last edited:
Την περασμένη Παρασκευή πήρα την "Πόλη των θηρίων" της Αλιέντε με το ΕΘΝΟΣ. Λέω και σήμερα να πάω σε ένα βιβλιοπωλείο κοντά μου που έχει bazaar. Επίσης, είχα πάρει για δώρο την προηγούμενη εβδομάδα το "Εσύ γλυκειά μου εξουσία".
 
Περιμένω να την ακούσω :))

Εντωμεταξύ, ακόμα δεν μου απάντησες στο νήμα για τις καλοκαιρινές βιβλιοφωτογραφίες αν σου αρέσει το Inferno του Dan Brown :λυγμ:
 
Περιμένω να την ακούσω :))

Εντωμεταξύ, ακόμα δεν μου απάντησες στο νήμα για τις καλοκαιρινές βιβλιοφωτογραφίες αν σου αρέσει το Inferno του Dan Brown :λυγμ:
Ωχ αλήθεια; Είμαι απαράδεκτος :ανέκφραστος:

Κοίτα μου άρεσε αρκετά λόγω των πολλών ιστορικών στοιχείων που βάζει γενικά στις ιστορίες του ο συγγραφέας. Και απ' όσο ξέρω αυτά που αναφέρει είναι υπαρκτά.
Βέβαια αυτό μερικές φορές με κούρασε όταν για να πάει από το ένα δωμάτιο στο άλλο ήθελε 20 σελίδες ιστορικών αναφορών :χαχαχα:

Όπως κατάλαβες δεν είναι και πολύ του στιλ μου αλλά για την παραλία μια χαρά ήταν ;)
 
Last edited:
Χαχα, ναι βάζει πολλές πληροφορίες, αλλά νομίζω ότι είναι στα συν του σαν συγγραφέα, δείχνει ότι κάνει δουλειά και έρευνα για να γράψει ένα βιβλίο (ή βάζει άλλους να του την κάνουν, ποιος ξέρει!!)

Προσωπικά, το θεωρώ το καλύτερο του και τα ΄χω διαβάσει όλα. Μου άρεσε και το ηθικό δίλημμα που έθετε.
Οντως, όλα τα βιβλία του είναι κατάλληλα για διακοπές και καλοκαιράκι.
 
Top