Συνανάγνωση: "Βερολίνο Αλεξάντερπλατς" Άλφρεντ Ντέμπλιν (Alfred Doeblin)

Σας άρεσε το βιβλίο;

  • Ουδέτερο

    Votes: 0 0,0%
  • Καθόλου

    Votes: 0 0,0%
  • Δεν είμαι σίγουρος/σίγουρη

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    12
Νομίζω κάποια στιγμή πρέπει να οργανώσουμε άλλη μια τέτοια +ανάγνωση. Τι λέτε; :χμ:
Να'το και το έμμεσο ψάρεμα ενδιαφέροντος-γκάλοπ. Εγώ ναι θα πω, αρκεί η νέα επιλογή βιβλίου να κάνει το απαραίτητο κλικ. Αν δε παραταθεί και η καραντίνα, ναι και χωρίς κλικ :ωραίος:
 
Νικόλα εγώ θα είμαι μέσα και όπως πάντα θα αρχίσω το βιβλίο αλλά δεν ξέρω αν θα το ολοκληρώσω σύμφωνα με το πρόγραμμα. Χρωστάω και μία τελική κριτική - άποψη εδώ.
 
Νομίζω κάποια στιγμή πρέπει να οργανώσουμε άλλη μια τέτοια +ανάγνωση. Τι λέτε; :χμ:
Έχει αποκτήσει διαστάσεις πρόκλησης και τιμής να κρατήσω το χρονοδιάγραμμα της συνανάγνωσης. ?
Count me in. ?
Για την επιλογή, περιττό να το πω, το αφήνω σε 'σένα Νικόλα.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν καταλαβαίνω.

Οι προτάσεις που χρησιμοποίησες εδώ ως δικές σου, φαίνεται πως ανήκουν στον Θανάση Μπαντέ, που έγραψε στο petridis58 το 2012, στον Γιάννη Δημογιάννη, που έγραψε στο epimithio πέρσι, καθώς και στον Αναστάση Βιστωνίτη, που τα έγραψε στο Βήμα το 2008. Πώς το εννοείς πως είναι δικά σου;

Κατά τ' άλλα, το μόνο πρόβλημα είναι πως εδώ η προσδοκία των συναναγνωστών είναι πως όπως οι ίδιοι μοιράζονται τις εντυπώσεις τους για το βιβλίο, έτσι διαβάζουν τις αληθινές εντυπώσεις των άλλων, κι όχι κείμενα αντιγραμμένα από δεξιά-αριστερά.

Εκτός, βέβαια, και πάλι, εαν μου διαφεύγει κάτι εδώ.
Το συγκεκριμένο θέμα επανεκκινήθηκε, μιας και το μέλος @Καλοκαίρι, έδειξε ενδιαφέρον για την επικείμενη συνανάγνωση, το οποίο όμως από την μεριά μας εκρεμεί. Κι αυτό γιατί από τον Απρίλιο που μας πέρασε, δεν έχει αποκριθεί στο τελευταίο μήνυμα του @Φαροφύλακας που παρατίθεται - αν θέλει μπορεί να το κάνει εδώ ή σε προσωπικό μήνυμα σε κάποιον από τους συντονιστές. Ευχαριστώ :)
 
Γρίλε γράψε την κριτική σου εδώ και για νέα +ανάγνωση θα τα βρούμε. :ναι:
Ολοκλήρωσα το βιβλίο 19 Απριλίου λίγο αργότερα από το τέλος της συνανάγνωσης και ποτέ δεν έγραψα κριτική. 8 Δεκεμβρίου και ακόμη θυμάμαι τον Μπίμπερκοφ, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την άποψη μου. Το βιβλίο αρχικά μου φάνηκε περίεργο και λίγο δύσκολο να πιάσεις την ιστορία, οι παρεμβολές φαινόταν ασύνδετες. Όταν του έδωσα το χρόνο του, εδώ βοήθησε και η συνανάγνωση, άρχισε να μου αρέσει πολύ και όλα αποκτούσαν νόημα. Ακόμα σκέφτομαι εικόνες του βιβλίου, με πιο συγκλονιστική την περιγραφή του σφαγείου και την αναμονή των ζώων.

Είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο, κάπου κάπου απαιτητικό, τουλάχιστον για εμένα, αλλά χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να το διαβάσω. Νικόλα ήταν πάρα πολύ δυνατή επιλογή. Φέτος διάβασα "αρκετά" βιβλία για τη Γερμανία του μεσοπολέμου και του δευτέρου παγκοσμίου, κανένα από τα οποία δεν με απογοήτευσε.
 
Top