Σχετικά με τον πολιτικοποιημένο Αρκά

Φαρε θεωρω δεν υπαρχει περίοδος χαριτος για εναν σκιτσογραφο που σατιριζει. Περιοδος χαριτος ναι να δωσει ο λαος να δει το συνολικό εργο της κυβερνησης αλλα οχι ο σκιτσογραφος. Δηλαδη τι θα κανει ο σκιτσογραφος; Δημοσιες σχέσεις; Ο σκιτσογραφος ειναι η δουλειά του να σατιριζει τα κακως κειμενα της καθημερινοτητας. Ιδιαιτερα τον τελευταιο μηνα εχουνε γινει τοσα πολλα που δεν ειναι δυνατον να μην ασχολεισαι καθόλου. Η υπουργος παιδειας βραβευει μια κοπελα που τους δούλευε όλους, ο Παπαδημητριου λεει για χασισοκαπνους στο μαξιμου, ο Αδωνις λεει οτι το καζινο στο ελληνικό θα είναι ο νεος Παρθενωνας...Ετσι αυτα μου ηρθαν κατευθειαν στο μυαλο..και υπαρχουν βεβαια και πολλα πολλα αλλα. Ε δεν μπορει απο όλα αυτα ο κυριος Αρκας να μην εμπνευστηκε ουτε ενα σκιτσακι. Ενα! Ουτε ενα..ετσι για τα ματια του κοσμου.
 
Για να μη χαθεί το νήμα και οι απόψεις που αναπτύχθηκαν. Αφορμές υπάρχουν πολλές. Το Σκόιλ Ελικίκου να είναι καλά, οι πλατφόρμες εκπαίδευσης, τα ΚΕΚ και τα 80 εκατομμύρια που μπορεί να μας δώσει η Ευρώπη.
 
Επιπλέον διάβασα ένα άρθρο ότι θα γίνει (είναι σε γυρίσματα) σειρά ο "Προφήτης".
 
25 Νοεμβρίου 2020. Δεν πιστεύω ότι έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση (στην Ελλάδα) τόσο καλά οργανωμένη στην πολιτική προπαγάνδα, με όλα τα τηλεοπτικά κανάλια να την υποστηρίζουν. Δεν ακολουθώ τον "ΑΡΚΑ" αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πολιτική επίθεση σε ΝΔ. Αν ήμασταν 2 χρόνια πίσω δηλώσεις όπως αυτή του Γεραπετρίτη (ΜΕΘ - Θάνατοι) και της Έβερτ (ποντίκια και κατσαρίδες) θα γινόταν σίγουρα σκίτσα.
 
Καλησπέρα,
Εγώ θεωρώ ότι ούτως ή άλλως ότι η κυβέρνηση αυτής της περιόδου έχει μια τάση προς το απολιτίκ. Και εξηγώ τι εννοώ. Δεν υπάρχουν πια (τόσες) πολιτικές εκπομπές όσες τα προηγούμενα χρόνια. Κάποιες ήταν καλές και ουδέτερες, κάποιες όχι, αλλά γενικά τα πολιτικά πρόσωπα, υπουργοί και βουλευτές, είχαν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο. Στην ΕΡΤ είχε τουλάχιστον 3 τέτοιες εκπομπές τη μέρα, τώρα μάλλον δεν έχει καθαρά πολιτική εκπομπή, ή τουλάχιστον όχι κάποια που να έχει πέσει στην αντίληψη μου. Μπορεί αυτό να αντικατοπτρίζεται και στον Αρκά με κάποιο τρόπο.

Και εγώ μεγάλωσα με τον Αρκά, θυμάμαι μικρή διάβαζα Λουκρήτια και δεν τα έπιανα και όλα τα αστεία. Μετά άρχισα να καταλαβαίνω το χιούμορ του.
Επίσης, δε ξέρω αν το θυμάται κανείς ή αν σας το έδειχναν κι εσάς: ο Ισοβίτης ήταν σαν κουκλοθέατρο-σειρά στην τηλεόραση και μας έδειχναν κάθε μέρα μετά τις ειδήσεις στο ΡΙΚ και από ένα δεκάλεπτο σκετς.

Ούτε εμένα μου αρέσει πολύ ο «σύγχρονος» Αρκάς. Νομίζω το τελευταίο άλμπουμ που έχω στη βιβλιοθήκη μου είναι εκείνο με τον Παράδεισο. Επίσης θεωρώ ότι όντως θα μπορούσε να αντλήσει υλικό για να σατιρίσει αυτή τη διακυβέρνηση, όπως έχουν κάνει διάφοροι σκιτσογράφοι αυτή την περίοδο.
Έχω διαβάσει και γελάσει με τα σκίτσα του με το Θανασάκη και τις αγάπες του - τη Ροζα και τις τηγανιτές πατάτες - αλλά θεωρώ πως είναι εύπεπτα και χαλαρά.
 
25 Νοεμβρίου 2020. Δεν πιστεύω ότι έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση (στην Ελλάδα) τόσο καλά οργανωμένη στην πολιτική προπαγάνδα, με όλα τα τηλεοπτικά κανάλια να την υποστηρίζουν. Δεν ακολουθώ τον "ΑΡΚΑ" αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πολιτική επίθεση σε ΝΔ. Αν ήμασταν 2 χρόνια πίσω δηλώσεις όπως αυτή του Γεραπετρίτη (ΜΕΘ - Θάνατοι) και της Έβερτ (ποντίκια και κατσαρίδες) θα γινόταν σίγουρα σκίτσα.
Μαλλον απουσιαζες τα 4,5 χρονια διακυβερνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τοτε που σταματησαν ολες οι σατιρικες εκπομπες για να μην θιγουν την εθνοσωτηριο.
Τοτε που πηγαν να φιμωθουν τα καναλια με μια μελετη ενος πανεπιστημιου της Ιταλιας που δεν υπηρχε.
Τοτε που η ΕΡΤ εκανε αφιερωματα στους νεκρους της ΕΡΤ και πανηγυριζε για το 1 χρονο πρωτη φορα αριστερα. Και πολλα αλλα που αν τα θυμηθω θα περασει η ωρα και θα φτασει μεσημερι.
Αντιστοιχη πολιτικη επιθεση στην ΝΔ ψάχνεις;
Κοιτα στο youtube για Luben, Provocateur, Pitsiriko και παει λεγοντας. Να θυμηθω και την Ακριτα;
Οσο για την Εβερτ εκανε μια αστοχη δηλωση και σιγα το στελεχος της ΝΔ που το ειπε στην τελικη. Εδω ο Πολακης εχει πει τα χειροτερα και δεν εγινε κατι και επειδη μια ξαχασμενη πεταξε μια ανοησια θα πρεπει αυτο να γινει θεμα;
Ο Γεραπετριτης εννοουσε πως η ΜΕΘ δεν σωζουν ζωες στην περιπτωση του κορωνοιου οπως φανταζονται αρκετοι.
 
@Πίκος Απίκος μάλλον εσύ απουσίαζες τα προηγούμενα χρόνια από την Ελλάδα, γιατί εγώ θυμάμαι, Σκάι, Αρκά, Ράδιο Αρβύλα, Προκόπη Δούκα (στο κρατικό ραδιόφωνο) που έκαναν πολύ έντονη κριτική κατά της τότε κυβέρνησης! Δεν νομίζω ως εκπομπές να είναι κοντά σε ακροαματικότητα με τις σελίδες που αναφέρεις σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να μπω σε μία συζήτηση αν ήταν καλός ο Σύριζα και κακή η ΝΔ ή το ανάποδο. Όποιος είναι στη κυβέρνηση πράττει και αναπόφευκτα όποιος πράττει κάνει λάθη. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η στράτευση του Αρκά σε τέτοιο βαθμό, αλλά και η άρνηση του να το παραδεχτεί, σαν να απευθύνεται σε χαζούς! Αν έλεγε ότι διάλεξε "στρατόπεδο" θα το θεωρούσα πολύ πιο τίμιο.

Υ.Γ. Η Έβερτ δεν έκανε "άστοχη" δήλωση, ούτε αθώα! και ο Γεραπετρίτης δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τί εννοούσε, το ανέλυσε μόνος του. Αν είχαμε μόνο μία ΜΕΘ, θα είχε σωθεί η Ελλάδα και θα είχαμε έναν ή κανέναν νεκρό. Τί όχι;
 
Top