Επιλογή Ξένης Γλώσσας

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Με γειωσαν ομωςλεγοντας οτι ακομα και native speaker χωρις προετοιμασια ειναι δυσκολο να το παρει, και οτι αν δε θελω να τζογαρω τα ευρω για τα εξεταστρα, καλυτερα να γραφτω σε τμημα.
Native speaker μπορει να μη το παρει, αλλα η @Σελεφά μπορει :D

πήγε 2 μήνες φροντιστήριο ίσα ίσα για να μάθει τη δομή της εξέτασης
Μα ναι, και εμενα για καποιο ολιγοχρονο τμημα μου ειπαν να παω (αν και μαλλον πανω απο 2 μηνες ), ακριβως για τη δομη της εξετασης.
 
Κοίτα, αυτή πήγε γιατί ήταν παιδί. Κι εγώ αγγλικά έμαθα μόνη μου, αλλά δεν πήγα ούτε σε τμήμα, ούτε κοίταξα τα τεστ. Απλά πήγα μια μέρα και το έδωσα. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτά τα τεστάκια που βλέπεις κατά καιρούς στο διαδίκτυο τύπου "Τσέκαρε πόσο καλά ξέρεις αγγλικά", πχ αν αναγνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ effect και affect, και κάτι ιδιωματισμούς που δεν είναι αυτονόητοι (Bob's your uncle). Φυσικά, εσύ ξέρεις καλύτερα τι καλύπτει τις ανάγκες σου, εγώ απλώς μοιράζομαι την εμπειρία μου ως ένα άτομο με όμοια με τη δική σου έφεση στις γλώσσες.
 
Μου θυμίζει λίγο αυτό που παθαίνει κανείς όταν εξετάζεται για κάποιο μάθημα και πρέπει να προετοιμαστεί σε λίγο χρόνο. Διαβάζει όπως όπως ότι προλαβαίνει , δίνει, παίρνει ένα 5 και μετά από δύο μέρες δεν θυμάται ούτε πως το έλεγαν το μάθημα. Κλασσική περίπτωση στο ελληνικό πανεπιστήμιο 🤓😏
 
Η εκμάθηση μιας γλώσσας από κάπου ξεκινάει. Άλλοι το θέλουν για δουλεία, άλλοι απλά είναι περίεργοι.
Το πως εν τέλει θα αξιοποιήσει ο κάθε ένας τη γλώσσα που έχει μάθει είναι άλλο θέμα.
Σίγουρα αν πάρεις το πτυχίο και δεν ασχοληθείς ξανά σε κανένα επίπεδο δε θα θυμάσαι τίποτα, ακόμα και αν έκανες 5 χρόνια μαθήματα για να πάρεις το Β2. Η επαφή παίζει μεγάλο ρόλο. Η μαμά μου ήταν 3 χρόνια στη Γερμανία και μιλούσε μια χαρά Γερμανικά. Ρώτα την τώρα που έχουν περάσει και σχεδόν 45 χρόνια από τότε που μίλησε τελευταία φορά και δε θυμάται τίποτα...
 
Καλημέρα σας!

Σχετικό με το νήμα ή και άσχετο.

Θα ήθελα να μου προτείνετε μέθοδο εκμάθησης για τις έξης γλώσσες. Γερμανικά , Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κινέζικα , Τουρκικά.

Ακόμη κ φροντιστήρια και βιβλία για ενήλικες.
 
45 χρόνια από τότε που μίλησε τελευταία φορά και δε θυμάται τίποτα
Πολλά λες, εγώ στην διετία ξεχνώ τα πάντα.
Θεωρητικά είχα C1 στα γερμανικά και ζούσα εκεί για καιρό, τώρα δεν θυμάμαι χριστό...

Ακόμη κ φροντιστήρια και βιβλία για ενήλικες.
Εάν έχεις τα λεφτά, τα φροντιστήρια είναι μονόδρομος να μάθεις σωστά.
Ο μόνος τρόπος να μιλάς, να ακούς σωστή προφορά και να έχεις κάποιον να σε διορθώνει συνεχώς.
Εάν θέλεις μόνο γραπτά και να διαβάζεις, τότε και τίποτα duolingo κάνουν δουλειά.
 
Βιβλια για γαλλικα θα μπορουσα να σου αναφερω με ποια καταπιανομαι εγω, σε συνεννοηση με την καθηγητρια μου.
Επισης, ισπανικα, αν και θα πρεπει να αναζητησεις τις πιο προσφατες εκδοσεις, μιας και μαλλον ειναι παλια (παρολο που καλυπτουν τη γραμματικη b2-c1.

Νομιζω τα πιο μαστ βιβλια ειναι τα Κονζουγκαιζον, διαβαζονται και στο ασχετο. 😁

Γερμανικα, θυμαμαι τα Themen, δεν ξερω καν αν κυκλοφορουν. Ας σου πει καποιος νεοτερος.
 
Ναι για αρχαριους.

Πέρσι, ξεκινησα με το Prépadelf A1 écrit et oral,το οποιο αφενος παραειναι παιδικο, αφετερου μου το προτεινε χωρις να με ξερει και το μετανιωσαμε τελικα γιατι ειχα πιο προχωρημένο level. Σε καθε περίπτωση, παραειναι παιδικο. Και βαρετο

Εναλλακτικα, η μέθοδος ενηλίκων λέγεται alter ego (A1) εκδόσεις hachette.Αν το προτιμάς παίρνεις και Méthode και Cahier d' activités. Έχει και γραμματικά φαινομενα .

Το εφηβικό είναι το Vοs clés delf écrit et oral, εκδόσεις Κατρανιδου και απο το site τους δωρεάν download το vocabulaire. On line, κανεις και τα ακουστικα Πολύ καλά οργανωμένο, χωρίς grammaire μέσα.

Εγω στραφηκα στην επιλογη των εφηβων και αν ξεκινουσα απο την αρχη το Α1, αυτο θα επαιρνα. Το vos clés.

Πολυ ωραια γραμματικουλα ειναι και το GrammAdo των ιδιων εκδοσεων που ειχα ξεκινησει απο το 2021.

Επισης, βιβλιο που συνδυάζει γραμματικη και ασκησεις και ειναι συμπαθητικο ειναι το Grammaire en dialogues (niveau débutant). Αν το ψαξεις, νομιζω θα το βρεις κι ελευθερα στο διαδικτυο.

Για το conjugaison της bescherelle που σου εγραψα παραπανω, θεωρω οτι οποισδηποτε μαθαινει ξενη γλωσσα, πρεπει να το εχει. Εγω το ειχα και στα ισπανικα. Ειναι πολυ τακτοποιημενο και ξεκαθαρο.
Επισης πολυ καλη ειναι η γραμματικη της. Κυκλοφορει αλλη μια στα ελληνικα, δεν τη θυμαμαι, και δεν θα την προτεινα.

Αν μενεις στην Αθηνα, θα σου ελεγα να κατεβεις στο κεντρο, στο Le livre ouvert και να τα ξεφυλλισεις. Ειναι στη Σολωνος.

Για τα ισπανικα, τα βιβλια που εκανα ηταν τα nivel 2000, εσυ ξεκινας με το inicial και συνεχιζεις στα επομενα. Εχουν μεσα ακουστικα και γραμματικη. Ειναι ωραια βιβλια. Ειναι κανα δυο ακομη, αλλα πρεπει να τα δω σπιτι και να σου πω.
 
@Έλλη Μ
Σε ευχαριστώ πολύ. Υπάρχουν και τα picto 1,2,3 και τα parcour και διάφορα άλλα.
Επίσης έχω κατά νου τα βιβλία της Ελληνοεκδοτικής Μάθε μόνος σου Γαλλικά... μάθε μόνο σου Ισπανικά. Τα έχω ξεφύλισει κ υπάρχει και η Γραμματική σε όλες τις γλώσσες των εκδόσεων ORNIMI.

Κάτι άλλο δεν γνωρίζω... φαντάζομαι μετά πάει ανάλογα το επίπεδο και ψάχνουν τα φροντιστηριακα βιβλία.
 
εγω σα δευτερη γλωσσα επελεξα τα Ιταλικα γιατι μου αρεσσαν σαν
Εχω ζήσει σε 5 χώρες. Ελλαδα (πριν πολλά- πολλα χρόνια) Αγγλια, 14 χρόνια περιπου, Ιταλία,, 3 χρόνια, Γαλλία, 1 χρόνο, Τρινιδαδ & Τομπαγκο, 10 μήνες. Εχω βρεθεί σε ακόμη περισσότερες. :)

Η εκμάθηση μας ξένης γλωσσας σιγουρα ανοιγει ορίζοντες, κυρίως επαγγελματικούς. Α,λλα συμφωνω επίσης ότι η γλωσσα δεν ειναι απλά επικοινωνία, σε δένει με την χώρα που μένεις και τους ανθρωπους.

Μιλάω Αγγλικά, Ιταλικά (αν και δεν κταφερα ποτε να μιλήσω πολύ καλά), Γαλλικά και τώρα μαθαίνω Σουηδικά.
Εχω ζήσει σε 5 χώρες. Ελλαδα (πριν πολλά- πολλα χρόνια) Αγγλια, 14 χρόνια περιπου, Ιταλία,, 3 χρόνια, Γαλλία, 1 χρόνο, Τρινιδαδ & Τομπαγκο, 10 μήνες. Εχω βρεθεί σε ακόμη περισσότερες. :)

Η εκμάθηση μας ξένης γλωσσας σιγουρα ανοιγει ορίζοντες, κυρίως επαγγελματικούς. Α,λλα συμφωνω επίσης ότι η γλωσσα δεν ειναι απλά επικοινωνία, σε δένει με την χώρα που μένεις και τους ανθρωπους.

Μιλάω Αγγλικά, Ιταλικά (αν και δεν κταφερα ποτε να μιλήσω πολύ καλά), Γαλλικά και τώρα μαθαίνω Σουηδικά.
Παντα το ειχα απορια στο Τρινιδαδ και Ταμπακο τι γλωσσα μιλανε

εγω επελεξα δευτερη γλωσσα Ιταλικα γιατι μου αρεσαν σαν προφορα και σκεφτομαι σαν τριτη γλωσσα τα Ισπανικα αν και συμφωνα και με παραπανω σχολιο θα ηταν τα Γερμανικα (αγορα εργασιας κλπ) η Κινεζικα

Το ειχα παντα απορία, αν μαθαινει πχ κανεις παραλληλα ισπανικα και ιταλικα ή πορτογαλικά και ισπανικα δεν γινεται το μυαλο κουρκουτι?

Ειχα διαβασει σε ενα αρθρο, οτι για να μην μπερδευομαστε, οταν επιχειρουμε να μαθουμε ταυτοχρονα δυο γλωσσες, το ιδανικο θα ειναι να μην ειναι "παρομοιες" και να επιλεγουμε την παραλληλη εκμαθηση μιας ευκολης με μια δυσκολη.
Δεν το εχω επιχειρησει, αλλα εχει καποια λογικη.

Α προπό θαυμαζω τους πολυγλωσσους, δυστυχως δεν ειμαι μια απο αυτους.
οταν προσπαθησα να κανω ταυτοχρονα μαθηματα σε Ιταλικα και Ισπανικα ξεκιναγα μια προταση σε Ιταλικα τη συνεχιζα σε Αγγλικα και την τελειωνα σε Ισπανικα οποτε εβαλα ενα φρενο στα Ισπανικα για να βγαζουν και νοημα οι προτασεις μου
 
Top