Η μόδα στη λογοτεχνία..

Φαροφύλακα, αν και ακόμη καμία κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου δεν έχει αποδώσει τον Ροσφόρ όπως τον φαντάζομαι, τον ψηφίζω κι εγώ για την steampunk αισθητικής καλύπτρα ματιού. Η συγκεκριμένη ταινία (του 2011) ενδυματολογικά ήταν το λιγότερο εντυπωσιακή, ενώ η ασυνήθιστη έμφαση στο μαύρο χρώμα σε σχέση με παλαιότερες εκδοχές (όπου τα κοστούμια ήταν όσο πολύχρωμα είναι και του τσίρκου) την καθιστά οπτικά και αισθητικά (μόνο) αγαπημένη μου.
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Μου αρέσει γιατί μου χτυπάει σαν κάπως αλήτικο.. Δεν είναι κυριλέ και γυαλισμένο.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
H ταινία "Εξιλέωση" βασίζεται σε βιβλίο του Ίαν ΜακΓιούαν το οποίο δεν έχω διαβάσει. Δύο πράγματα μου έχουν μείνει από την ταινία που είχα δει, τα εξής τρία: η ιστορία του που με είχε κάνει να κλάψω και το πράσινο φόρεμα της πρωταγωνίστριας.

(στην σκηνή στην βιβλιοθήκη :διάβασμα8:)



 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Ίσως το αγαπημένο μου θέμα! Το ερωτεύτηκα αμέσως! :αγαπώ:
Μου αρέσουν οι πλουσιες περιγραφές για μινκ και βελουδινες τουαλέτες, περίτεχνα χτενίσματα και "βαριά" κόσμηματα. Η Νανά ήταν ότι πρέπει. Αισθανόμουν τόσο ηδονικά, λες και τα φορούσα εγώ όλα αυτά!👗👗👗👗
 
(Με φωνή αλά Τάσος Κωστής
Προσοχή οι σκηνές που ακολουθούν είναι επικίνδυνα λαχταριστές
Ακόμα και αν δεν ακολουθεί τοποθέτηση προϊόντος από την Κιτ Κατ

@Πεταλούδα επειδή την ακούσαμε κανονικά στα εφήμερα...
Ήρθα εδώ πέρα για τις γοβο-φέρνει καταστάσεις που είπες)

Για άλλη μία φορά θα πάρω το ρίσκο να είμαι η άκυρη του νήματος.

Καλησπέρα.
 
Πολύ εντυπωσιακό το κόκκινο φόρεμα της Σεσιλια στην εξιλέωση!



Μου έχει μείνει ως χαρακτηριστικό ντύσιμο το καπέλο φεντορα και το λευκό μεταξωτό φόρεμα που φόραγε η πρωταγωνιστρια/ηρωίδα στον Εραστή της Μαργκερίτ Ντυρας. Αν και δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό, είναι άνετο και κομψό ως ντύσιμο και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
@Ασάρα, είχε και κόκκινο;

@Αντίβαρο, στο βίντεο που έβαλες έχει όντως μια "γοβο-φέρνει" λογική. Ο μπάρμαν είπε ότι υπάρχουν πολλές ταινίες ως αναφορά, αλλά θυμήθηκα μια σκηνή με πόση ποτού χωρίς όμως παπούτσι, στην κάλτ ταινία "Από το σούρουπο ως την αυγή" με την καταπληκτική Σάλμα Χάγιεκ.
Και από το ποτό στο φαΐ:

Charlie Chaplin eats his shoe for Thanksgiving
 
...Να πω για την Καλάμιτυ Τζέην από Λούκυ Λουκ; Η αδιαφορία μου άλλη μια φορά μπαίνει εμπόδιο. Η μόνη φορά που έχω πει holy mother of God για ρούχα (και για όλο το πακέτο, μαλλιά, χαρακτήρα, μέχρι και αναπτήρα, ο οποίος είναι δεμένος πάνω της) ήταν της Νάντια από την σειρά Ρώσικη κούκλα.
 
@Πεταλούδα
Ναι, πράσινο είναι, απλά εγώ είμαι Ολυμπιακός και τα βλέπω όλα κόκκινα :))))

@Τσίου
Όντως τρομερή η γκαρνταρόμπα της Νάντια αλλά εμένα αυτό που μου έμεινε ως εικόνα από την σειρά ήταν το μπάνιο



@Χρυσένια
Όντως πάρα πολύ όμορφος!

Τρομερά προσεγμένο ντύσιμο είχει η κυρία Ρόμπινσον στον Πρωτάρη. Στο βιβλίο από όσο θυμάμαι δεν είχε αρκετές περιγραφές των ρούχων της όμως η Ανν Μπανκροφτ στην ταινία με τα animal print είχε και αισθησιασμό και το ύφος κυνηγού.

Τρομερή η αντίθεση με το κουστουμάκι και την γραβάτα του Μπέντζαμιν




Aπό άντρες ξεχωρίζω τους:
Σαμ Σπέηντ από το Γεράκι της Μάλτας, βιβλίο και ταινία, ο οποίος μονίμως είναι σε φάση είτε να καπνίσει είτε να έχει ήδη καπνίσει. Φοράει καπέλο φεντόρα, καπαρτίνα και είναι πάντα έτοιμος για δράση



Tζέι Γκάτσμπυ, είναι όμορφος, είναι κομψός, φοράει γραβάτα στο χρώμα της σαμπάνιας ασορτί με την πόρσε του , και είναι δυστυχισμένος

 
Top