Θα το αγόραζες αν το είχες διαβασμένο;

Είχα δανειστεί το ο κόσμος της Σοφίας, μου άρεσε πολύ και το αγόρασα πριν το επιστρέψω. Έχω καταλήξει να έχω και τα δύο στην βιβλιοθήκη μου. (υπάρχει λόγος που μου είναι λίγο δύσκολο να το επιστρέψω αυτή τη στιγμή, δεν είμαι κακός). Έχω αγοράσει το άκου ανθρωπάκο μετά που το διάβασα και το ο υπαρξισμός είναι ανθρωπισμός μου το έκανε δώρο το άτομο που μου το είχε δανείσει (θα το αγόραζα εγώ αλλιώς). Πάντως είναι πολλά που έχω δανειστεί για να διαβάσω αλλά δεν τα έχω αγοράσει
 
Ειφφελ το ίδιο βιβλίο τον κόσμο της Σοφίας το ειχα δανειστει, διαβασει και επιστρεψει και μετα απο καποιους μήνες το αγορασα γιατι ηθελα να ξαναδιαβάσω κάποια αποσπασματα αλλα και ήθελα να υπάρχει στην βιβλιοθήκη μου. Επίσης και 2-3 ακόμα βιβλία τα αγορασα ενω τα είχα διαβασμένα γιατι ηθελα να τα ξαναδιαβάσω.
 
Βασικά δεν το έχω ξανά διαβάσει. Το πήρα γιατί θα ήθελα να το διαβάσω στα παιδιά μου στο μέλλον όταν κάνω. Εύχομαι να μην το ξεχάσω και μακάρι να μου το θυμίζει αυτό το βιβλίο.
 
Είναι τόσα τα βιβλία που θα ήθελα να διαβάσω και η πιθανότητα να θέλω να διαβάσω ξανά ένα βιβλίο που έχω διαβάσει είναι πολύ μικρή, γι' αυτό δεν θέλω να τα αγοράζω. Αλλά το έχω κάνει για 2-3 βιβλία :ντροπή:
 
Ξεκίνησα να διαβάζω τον Καπετάν Μιχάλη, φαντάρος στον Άη Στράτη.
Μισοδιαβασμένο το ξέχασα στη Λήμνο (πάνω στον πανικό της μετάθεσης).
Αρκετά χρόνια αργότερα, το αγόρασα εκ' νέου και το διάβασα από την αρχή.
Πέρσι έμαθα για μία κίνηση συγκέντρωσης βιβλίων για την στελέχωση της βιβλιοθήκης του Άη Στράτη και το έδωσα χωρίς δεύτερη σκέψη. (Για συναισθηματικούς λόγους)
Και ΝΑΙ θα το αγοράσω και τρίτη φορά γιατί λείπει από την βιβλιοθήκη μου! :)
 
Επειδή με την σύγχρονη λογοτεχνία την πατάω τώρα τελευταία, τα ψάχνω πρώτα στην βιβλιοθήκη και αν μου αρέσουν τα αγοράζω. Τα κλασσικά που έχω τα αγόρασα χωρίς να τα έχω ξαναδιαβάσει γιατί τα ήθελα στην βιβλιοθήκη μου, μόνο την τζέην έυρ είχα δανειστεί και μετά την αγόρασα.
 
Παλιότερα είχα κοινή βιβλιοθήκη με τον αδερφό μου. Όταν τη μοιράσαμε, ορισμένα βιβλία μου έλλειπαν. Ήθελα να τα έχω και να τα ξαναδιαβάζω. Π.χ. Το Άξιον Εστί και Τα Ρω του Έρωτα του Ελύτη, Ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη, το Κατά Σαδδουκαίων του Μ. Κατσαρού και μερικά άλλα. Σιγά σιγά τα αγόρασα πάλι. Σε ορισμένα όμως δεν βρήκα την ίδια έκδοση με αυτήν που υπήρχε στο πατρικό μου.:λυγμ:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Σε ποια πόλη ζεις, Μακρυγιάννη; Διότι εάν ζεις στην Αθήνα, με επίμονες καταδρομικές στο Μοναστηράκι θα αναπληρώσεις κι άλλα κενά.

Στην τελευταία μου επίσκεψη βρήκα για μισό ευρώ σ' έναν πάγκο έναν τόμο από την (ροζ) Ποιητική Ανθολογία του Λίνου Πολίτη στις Εκδόσεις Γαλαξίας, που είχα κάποτε της μητέρας μου, χάθηκε εξαιτίας της νεανικής μου αμέλειας κι έλεγα πως δεν θα το ξανάβλεπα ποτέ. (Την οποία ανθολογία έχω πλήρη σε νέα έκδοση, παρεμπιπτόντως.)
 
Στο Ηράκλειο της Κρήτης ζω. Στο Μοναστηράκι έκανα τακτικές επιδρομές, τα τέσσερα χρόνια της ζωής μου που έμεινα στην Αθήνα. Αξέχαστες εμπειρίες. :)
 
Ναι
δε μπορώ να υπολογίσω αναλογίες
σίγουρα όμως αγοράζω βιβλία που έχω δανειστεί και μου άρεσαν
μάλιστα τα δυο π΄ρωτα βιβλία που απέκτησα ως έφηβος,μου τα είχε δανείσει ένας φίλος μου
τα διάβασα και έπειτα μάζεψα λεφτά και πήγα να τα αγοράσω
 
Τις προάλλες αγόρασα τον "Αστέριο Πόλυπ", παρότι τον είχα διαβασμένο, γιατί είναι βιβλίο που πραγματικά το θέλω στην βιβλιοθήκη μου. Ε, και τον ξαναδιάβασα, φυσικά, κι όπως οι περισσότερες εικονιστορίες έχει να διαβαστεί πολλές φορές ακόμη.
:)
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά από αυτό το σχόλιο, ήρθε η σειρά μου να αγοράσω και να διαβάσω αυτό το εκπληκτικό εικονιστόρημα (προτιμώ αυτόν τον όρο, ως αντίστοιχο του μυθιστορήματος). Το ξεκίνησα προχτές και το ολοκλήρωσα σήμερα. Βρήκα εξαιρετικά ευφάνταστη και αποτελεσματική τη χρήση διαφορετικών χρωμάτων και μορφών για να παρουσιαστούν διαφορετικές ψυχικές καταστάσεις (και όχι μόνο). Σ' ευχαριστώ πολύ που, από μια ακόμα παλιότερη ανάρτησή σου (την οποία δυστυχώς δεν βρίσκω πια), μου είχε εξαφθεί η περιέργεια και είχα τότε σημειώσει το Asterios Polyp στα «προς αγοράν».
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Χαίρομαι που σου άρεσε.

Εντωμεταξύ, κοιτάζω τώρα στην Βικιπαίδεια, στην εργογραφία του δημιουργού David Mazzucchelli και βλέπω πως μετά το τόσο ιδιαίτερο, μεστό και πραγματικά καλό "Asterios Polyp" το 2009 μάλλον ζωγραφίζει μία από τις ιστορίες στο Fairy Tale Comics: "Give Me the Shudders" το 2013 και μετά... τι στο καλό; Γιατί δεν στρώνεται να δοκιμάσει και πάλι;
:χμ:
 
Όταν ήμουν φοιτήτρια, αλλά και κάποια χρόνια αργότερα, δανειζόμουν βιβλία λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Κάποια απο αυτά έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μου και αργότερα, όταν άρχισα να φτιάχνω τη βιβλιοθήκη μου, τα αγόρασα και τα ξανά διάβασα φυσικά! Δυστυχώς κάποια βιβλία δεν μπόρεσα να τα βρω μέχρι και σήμερα.... Ένα απο αυτά είναι "Η θρησκεία" του Τιμ Γουίλοκ, το οποίο το ψάχνω ακόμα!

Οπότε ναι, βιβλία που έχω διαβάσει, μου άρεσαν και δεν απόκτησα στο παρελθόν, φυσικά και θα τα αγόραζα, τα θέλω στη βιβλιοθήκη μου!
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ένα απο αυτά είναι "Η θρησκεία" του Τιμ Γουίλοκ, το οποίο το ψάχνω ακόμα!
Μπορείς να κοιτάξεις και σε σάιτ με μεταχειρισμένα αν δεν σε πειράζει που δεν θα είναι καινούργιο.
 
Μπορείς να κοιτάξεις και σε σάιτ με μεταχειρισμένα αν δεν σε πειράζει που δεν θα είναι καινούργιο.
Τα τελευταία δύο χρόνια δεν το έχω αναζητήσει, αλλά με αφορμή το συγκεκριμένο νήμα που μου το θύμισε θα ξανά κάνω προσπάθεια. Όσο για τα μεταχειρισμένα βιβλία, εννοείται οτι δεν έχω κανένα πρόβλημα, άλλωστε έχω αρκετά αγορασμένα βιβλία απο δεύτερο χέρι! Ευχαριστώ :)
 
Top