Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Κι εγώ για τη φετινή χρονιά πήρα δώρο βιβλία (και μπόλικα μάλιστα)
το "ο άντρας που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο" του νευρολόγου Oliver Shacks. Το ήθελα γιατί μου αρέσει πολύ ένα βιβλίο που μιλάει για τη δημιουργικότητα, το γέλιο και τα λοιπά, η πράξη της δημιουργίας, του Άρθρου Καίσλερ, και είχα διαβάσει πολύ καλά λόγια για το βιβλίο του Shacks. Εφετζούδικος τίτλος, ο οποίος προέρχεται από ένα από τα διηγήματα/περιπτώσεις που αφηγείται ο συγγραφέας. Είναι πράγματι πολύ ωραίο, ημιεπιστημονικό/ημιαφηγηματικό. Εμπνέει μια αίσθηση δέους και θαυμασμού! Μόλις τώρα το τέλειωσα και θα γράψω περισσότερα στο θέμα "ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα".
Το Μέφιστο, γιατί αγαπώ όσα βιβλία του Κλάους Μαν έχω διαβάσει και μ' αρέσουν ιστορίες που αναφέρονται στον Β' Παγκόσμιο και αναφέρθηκε εδώ από την ΈλληΜ.
Το "Κάθε μέρα λίγο πιο κοντά", γιατί μου αρέσουν πολύ όλα τα βιβλία του Ίρβιν Γιάλομ και γιατί πολλές φορές αναρωτιέμαι όταν μιλάω στην ψυχολόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας "τι άραγε να σκέφτεται για μένα και αυτά που λέω;"
 
το "ο άντρας που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο" του νευρολόγου Oliver Shacks.
Καταπληκτικο βιβλιο. Το διαβασα πριν απο πολλα χρονια κι ακομη το θυμαμαι. Βασικα, μενεις παγωτο με αυτα που διαβαζεις. Ηταν για χρονια εξαντλημενο. Γενικα, εξαντλειται, επανεκδίδεται, εξαντλειται επανεκδιδεται κλπ.. Kαι θελω πολυ να διαβασω τη "Μουσικολογία" του.
Το Μέφιστο, γιατί αγαπώ όσα βιβλία του Κλάους Μαν έχω διαβάσει και μ' αρέσουν ιστορίες που αναφέρονται στον Β' Παγκόσμιο και αναφέρθηκε εδώ από την ΈλληΜ.
Για το Μεφιστο, δεν λεω αλλα. Θεωρω οτι ειναι το καλύτερο μυθιστορημα αυτης της θεματολογιας.
 
Καταπληκτικο βιβλιο. Το διαβασα πριν απο πολλα χρονια κι ακομη το θυμαμαι. Βασικα, μενεις παγωτο με αυτα που διαβαζεις. Ηταν για χρονια εξαντλημενο. Γενικα, εξαντλειται, επανεκδίδεται, εξαντλειται επανεκδιδεται κλπ.. Kαι θελω πολυ να διαβασω τη "Μουσικολογία" του.
Πράγματι καταπληκτικό! Τα λόγια είναι περιττά! Κι εγώ θα ήθελα να διαβάσω και κανένα άλλο του ίδιου, έτσι ημιεπιστημονικό/ημιλογοτεχνικό.
 
Τέλειο βιβλιαράκι. Παρόλο που δεν είμαι εντελώς αγεωγράφητη πέρασα πολύ ευχάριστα τις ώρες που το διαβάσαμε παρέα με τον φίλο μου. Είναι πολύ ωραίος τρόπος να το διαβάσεις σε κάποιον(ή να σου το διαβάσει) γιατί σταματάς σε κάποιες πληροφορίες και τις σχολιάζετε μαζί και έτσι σου εντυπώνεται περισσότερο. Μπορείς να βάλεις την συμβία να διαβάσει κάποια κομμάτια !
 
Η συμβία φρόντισε και αγόρασε ένα ίδιο δικό της. Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί, την αφήνω να διαβάζει τα βιβλία μου, φοβάμαι να ρωτήσω περισσότερες λεπτομέρειες :))))
 
Πήρα το δωράκι των γενεθλίων μου από τη μάνα μου. 2 βιβλία που τα είχα παραγγείλει εγώ (με είχε ρωτήσει τι θέλω) το Neverwhere του Neil Gaiman και τον δεύτερο τόμο του 1Q84 του Χαρούκι Μουρακάμι. Μόνο η μάνα μου πια μου κάνει δώρο βιβλία και κάνα δυο φορές ο ξάδερφός μου. Στη μάνα μου ομολογώ ότι πάω με λίστα! :ντροπή:
 
Παρέλαβα και εγω με τη σειρά μου το δώρο του μέλους @Σελεφά 👌👌👌

Είχε ενδιαφέρον αυτό με την ανταλλαγή,θα μπορούσαμε ίσως να φτιάξουμε και ένα σχετικό νήμα ώστε να μπορούν τα μέλη να προσθέτουν βιβλία που θα ήθελαν να ανταλλάξουν με κάποιο άλλο που θα τους ενδιαφέρει κάποιου μέλους...

1145
 
Ενεκα το ΧάλοΓουίν η slutty pumpkin μου έφερε τα:
  1. Η απολογία ενός μαθηματικού- G.H Hardy
  2. Η ευφράδεια της σαρδέλας- Μπιλ Φρανσουά
  3. Το Ποντίκι, Η Μύγα Και Ο Άνθρωπος - Φρανσουα Ζακόμπ
  4. Η καταστροφή - Χανς-Ερικ Νασσακ
  5. Μονόδρομος-Βαλτερ Μπενγιαμιν
  6. Περί των σχολών της φιλοσοφίας ή Ερμότιμος- Λουκιανός Σαμοσατευς (!)
  7. Τα ίχνη της εμπειρίας Francois - Ansermet και Pierre Maistretti
  8. Τα χρόνια των ξενοδοχείων - Joseph Roth
Τα 2+3 ηταν πρότασεις του @ΚρίτωνΓ.
 
Εγώ ευτυχώς έχω δικό μου εισόδημα λόγω δουλειάς (και αποταμιεύσεις) οπότε αγοράζω όσα βιβλία με ευχαριστούν.

Δώρο έχω καιρό να λάβω και πλέον μου είναι και παντελώς αδιάφορο το αν λάβω ποτέ .
 
Δε έχει σχέση η αποταμίευση και η δουλεία με το να σου κάνουν δώρο.

Και εγώ δουλεύω και μπορώ να αγοράζω βιβλία, αλλά όταν η ανιψιά μου, μου είπε να διαλέξω βιβλία για να μου πάρει, έγινα 5 χρονών και σκρολάραμε στις σελίδες των βιβλιοπωλείων.... Στη 1 ώρα πάνω έφυγε γιατί την κούρασα και μου είπε ότι θα μου δώσει την κάρτα της την επόμενη φορά αν είναι να την βασανίζω έτσι.
Όταν τελικά ήρθαν της τα έδειξα ένα-ένα και της είπα τι μου άρεσε στα εξώφυλλα και τι όχι. Της απαρίθμησα και προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα. Εν ολίγοις σηκώθηκε και έφυγε -πάλι- από το σπίτι γιατί βαρέθηκε να με ακούει... μη με δει να χαίρομαι...

Οπότε δεν έχει καμία σχέση.
 
Να σας δώσω και τη δική μου διεύθυνση να μου στείλετε δώρα!; Γιατί ένα ίσον κανένα.

Το ομορφότερο δώρο-βιβλίο που μου έκαναν ποτέ ήταν η "Άννα Καρένινα" του Λ. Τολστόι (από Άγρα), δώρο της φίλτατης πρώτης ξαδέρφης μου. :γιούπι:
 
Εγώ ευτυχώς έχω δικό μου εισόδημα λόγω δουλειάς (και αποταμιεύσεις)
Εσυ ειχες αγιο, μην το συζητάς...
Αλί απο εμάς τους άποροι.
"Άννα Καρένινα" του Λ. Τολστόι (από Άγρα), δώρο της φίλτατης πρώτης ξαδέρφης μου. :γιούπι:
Πραγματικά πολύ ομορφη εκδοση, μεταφραση κλπ κλπ.
(Νομιζω οτι το ειχα πάει σε γενεθλια της λεσχης, αλλα δεν θυμαμαι ποιος το έτυχε.)
 
Εγώ ευτυχώς έχω δικό μου εισόδημα ... (και αποταμιεύσεις) ...
Δώρο έχω καιρό να λάβω και πλέον μου είναι και παντελώς αδιάφορο το αν λάβω ποτέ .
...είπε ο Εμπενίζερ Σκρουτζ.
(Μετά τον επισκέφτηκαν τα τρία πνεύματα)
 
Top