Οι βιβλιοθήκες μας

Σόφκι, Καλή αρχή. Εχω να σου προτείνω ένα ζωηρό χρώμα της μόδας Λάκα γυαλιστερή συκλαμέν ή πράσινη -κυρίως συκλαμέν- και ταδύο πάνε με όλκα να μπαίνεις στο χωλ και να σου φτιάχνει τη διάθεση. Μην αφήσεις να σου πουν ότι το ξύλο κοστίζει και μη το χαλάσεις. Εμένα μου υπέδειξε η διακοσμήτρια να κάνω έτσι σε κομοδινάκια Σαρίδη από καρυδιά. Εγιναν άλλο πράμμα και όταν στο μέλλον τα εγγόνια μου θελήσουν, τα ξύνουν απ την αρχή...Δε χρειάζεσαι μάστορα λακαδόρο -πατιναδόρο (Αν το αντέχεις οικονομικά κάντο) μιά καλή πραγματική λάκα χρειάζεσαι.Αν το αποφασίσεις θα ψάξω για τις λεπτομέρειες.
 
Φεγγαραδα...ο μπαμπας μου ειναι επιπλοποιος οποτε επεσες στην περιπτωση...βασικα μου αρεσει η κλασικη διακοσμηση΄..Σχεδιαζουμε στην επομενη ανακαινηση να αλλαξουμε δωματιο με τον αδερφο μου και να αποκτησω βιβλιοθηκη οσο ολος ο τοιχος!!!!!!!!!
 
Πολύ ωραίο θέμα παιδιά!!:)
Θα ανεβάσω και εγώ φωτογραφίες μόλις πάω Αθήνα σε λίγες μέρες:)
 
Κικ, αν δεν κάνω λάθος, στη μέση αριστερά διακρίνω ένα τμήμα από τη σειρά με τις όπερες που έδινε η Καθημερινή; :) Ποιές έχεις; Εγώ είχα πάρει περίπου τα 4/5, γιατί κάποιες τις είχα ήδη (με τις ίδιες ακριβώς ερμηνείες). Από την άλλη, αγόρασα ολόκληρη την υπέροχη σειρά που έδινε το Βήμα, και που διακρίνεται στην εικόνα παρακάτω (είναι η εικόνα που σχηματίζεται από τις ράχες των κασετίνων).

Επειδή οι βιβλιοθήκες μου βρίσκονται πλέον σταθερά στο χωριό μου (γιατί δεν γίνεται να μετακινώ έναν τέτοιον όγκο βιβλίων, σιντί και ντιβιντί σε κάθε τόπο όπου μετακομίζω λόγω μετάθεσης ή απόσπασης), ιδού μία περσινή φωτογραφία που είχα τραβήξει πρόχειρα και τυχαίνει να έχω μαζί μου. Είναι δύο έπιπλα που φιλοξενούν όλα τα σιντί μου, καθώς και λίγα βιβλία και κόμιξ (στα κάτω ράφια).



Φέτος, που βρίσκομαι με απόσπαση στην Αθήνα, έχω πάρει μαζί μου ένα τμήμα μόνο της βιβλιοδισκοθήκης μου. Ιδού μία επιλογή των γλωσσολαγνικών μου βιβλίων, για να διατηρήσω και το γόητρο τού παρωνυμίου μου. :))))

 
Μα τι τακτοποιημένες που τις έχετε...Μήπως τις μαζέψατε ειδικά για τη φωτογράφηση; Εγώ θα ανεβάσω όπως είναι, δεν κάνω ρετούς!
 
Κανένα ρετούς! Οι βιβλιοθήκες μου είναι πάντα τακτοποιημένες. Ειδικά η δισκοθήκη μου, στην οποία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρω κάτι αν δεν την έχω ταξινομημένη σύμφωνα με το προσωπικό μου αλφαβητικό/θεματικό σύστημα. Αν θα δεις κάτι ατακτοποίητο στους χώρους μου, μπορεί να είναι το γραφείο μου, τα κομοδίνα μου, τα συρτάρια μου... Οι βιβλιοθήκες όμως ποτέ.
 
Ρεγινόρα, η νεκροκεφαλη τερμα δεξια εκτος βιβλιοθηκης, τι ακριβως ειναι; Κηροπηγιο; Διακοσμητικο; Τασακι; Τιποτα απο τα παραπανω;;
 
Last edited by a moderator:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ρεγινόρα, η νεκροκεφαλη τερμα δεξια εκτος βιβλιοθηκης, τι ακριβως ειναι; Κηροπηγιο; Διακοσμητικο; Τασακι; Τιποτα απο τα παραπανω;;
Όλα τα παραπάνω;
 
Last edited:
Ρεγινόρα, η νεκροκεφαλη τερμα δεξια εκτος βιβλιοθηκης, τι ακριβως ειναι; Κηροπηγιο; Διακοσμητικο; Τασακι; Τιποτα απο τα παραπανω;;
Εχει κάψει καρδιές αυτή η νεκροκεφαλή... :))))
Τασάκι είναι (ήταν δλδ)... Απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα στο σπίτι και ειδικά δίπλα από τα βιβλία μου!!!
:ναι:
 
Last edited by a moderator:
λαγνε απο οσο βλεπει το ματι μου στην φωτο ειναι πολυ ωραια η συλλογη με κλασσικη μουσικη που εχεις!
 
Ευχαριστώ, αν και δεν είναι όλη «κλασική». Σίγουρα πάντως τα 4/5 είναι. Έχω και κάμποσα σιντί με άλλα πράγματα (ροκ, ποπ, μέταλ, ρεμπέτικα, λαϊκά, τζαζ κ.λπ.). Τα είδη αυτά όμως φιλοξενούνται κυρίως στον υπολογιστή μου.
 
Last edited:
Μετά απ' τις προηγούμενες αναρτήσεις ντρέπομαι πραγματικά να ανεβάσω φωτό της βιβλιοθήκης μου. Για την ακρίβεια, πιστεύω ότι εάν η βιβλιοθήκη μου μπορούσε να δει τις φωτογραφίες των δικών σας, θα με εγκατέλειπε χωρίς δεύτερη κουβέντα! :κατάρα!:
 
Μετά απ' τις προηγούμενες αναρτήσεις ντρέπομαι πραγματικά να ανεβάσω φωτό της βιβλιοθήκης μου. Για την ακρίβεια, πιστεύω ότι εάν η βιβλιοθήκη μου μπορούσε να δει τις φωτογραφίες των δικών σας, θα με εγκατέλειπε χωρίς δεύτερη κουβέντα! :κατάρα!:
κι εγω γιατι εχω πολυ λιγα βιβλια......σε καταλαβαινω αθηνα!
 
Μαργαριτούλα, λέω να το αγνοήσουμε αυτό το νήμα για να μην πάθουμε ψυχολογικά...:ναι:
χαχαχαχα εμενα η φεγγαραδα ομως μου εταξε ειδικη ψηφο για την βιβλιοθηκη μου και μπορω να πω πως το σκεφτομαι λιγακι...αλλα τους ακουω ολους που δεν λενε "η βιβλιοθηκη μου" αλλα "οι βιβλιοθηκες μου" πω πω σκετη απογοητευση....:(
 
Κορίτσια,κι εγώ "βιβλιοθήκες" λέω αλλά είναι μικρές και σκόρπιες μες το σπίτι. :)
Χώρια κάτι στίβες στο πάτωμα. :ωιμέ: που θα πάει θάρθει η μέρα που θα έχω αναγνωστήριο με τα βιβλία όοοοοοολα μαζί!
 
τους ακουω ολους που δεν λενε "η βιβλιοθηκη μου" αλλα "οι βιβλιοθηκες μου" πω πω σκετη απογοητευση....:(
Πριν 15 χρόνια που είχα την ηλικία σου, κι εμένα μου αρκούσε μία βιβλιοθήκη για να βάλω όλα όσα είχα τότε: σιντί, βιντεοκασέτες, λογοτεχνικά βιβλία, μουσικά βιβλία. Σήμερα χρειάζομαι μία βιβλιοθήκη για τα σιντί, μία για τα λογοτεχνικά και τα κόμιξ, και μία για όλα τα άλλα. Τα δε ντιβιντί είναι διάσπαρτα, αλλά -φυσικά- σε αλφαβητική σειρά.

Αμον, όπως βλέπεις, ακόμα και στην «ξενιτιά», όπου παίρνω μαζί μου μόνο ορισμένα βιβλία, κι αυτά τα έχω σε αλφαβητική σειρά. Δες π.χ. τις μεθόδους γλωσσών στις εκδόσεις με τη μαύρη ράχη και, λίγο πιο δεξιά, τις μεθόδους με τη λευκή ράχη. Καί στις μέν καί στις δέ, οι γλώσσες είναι τοποθετημένες με αλφαβητική σειρά. :))
 
Γλωσσολάγνε, είσαι γεννημένος συλλέκτης. Εσένα ασφαλώς,δε σε νοιάζουν οι βιβλιοθήκες αυτές καθεαυτές,-το περιεχόμενο μετράει- σου αρκεί να είναι γεμάτες !!
Σε θυμάμαι τότε που είχες αποκτήσει κάποια σιντί του Μέντελσον- αν θυμάμαι καλά- και λυπόσουν που δε κατάφερες να αποκτήσεις όλη τη σειρά... Ηθελα να σου πω ότι δεν είναι δυνατό, δεν υπάρχει χρόνος για να ακούσουμε όλα τα έργα όλων των μουσικών και φτάνει ένα δείγμα από τον καθένα εκτός βέβαια από τους λατρευτούς μας, που δεν νομίζω να ήταν ο Μέντελσον για σένα...Αυτές οι παρηγοριές όμως δεν είναι για τους συλλέκτες. Ετσι δεν είναι,αγαπητέ Λάγνε?
Σε καταλαβαίνω ?
 
Last edited:
Top