Στην δική σας βιβλιοθήκη ποιος νικάει;

Να κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ :)
Λοιπόν, έχουμε και λέμε με τη σειρά περισσότερων τίτλων οι πέντε πρώτοι:

- Ευριπίδης
- Καζαντζάκης
- Ντοστογιέφσκι
- Κινγκ
- Ρίτσος
 
Για μένα είναι Λουντέμης και Πηνελόπη Δέλτα. Τα έχω όλα σχεδόν. Είχα και αρκετά του Βερν και επίσης πολλά απο Ντίκενς. Τώρα πια πολλά έχουν σκορπιστεί στους 5 ανέμους και προσπαθώ να τα ξανααγοράσω όλα.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πάντως, τελικά είναι τα κλασικά ονόματα αυτά που γεμίζουν τις βιβλιοθήκες μας.
 
Σκέψου ότι οι νεώτεροι δεν έχουν αρκετά βιβλία ακόμα για να πεις γεμίζουν οι βιβλιοθήκες. Για παράδειγμα έχω Θέμελη άλλα 6, δεν θεωρώ ότι γεμίζει την βιβλιουήκη μου :)
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Στην βιβλιοθήκη μου πρώτος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους είναι Σ. Κινγκ, νομίζω ότι πρέπει να έχω σχεδόν όλα του τα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει εδώ, καμιά τριανταριά. Τα μόνα που δεν έχω σίγουρα είναι η επταλογία του με τίτλο "Ο Μαύρος Πύργος". Τα βιβλία του μου έκαναν συντροφιά εντός, αλλά κυρίως εκτός οικίας! Εδώ και καιρό έχω ανακαλύψει ένα σημαντικό πλεονέκτημα του να μην οδηγάς: αξιοποιείς τον χρόνο σαν συνοδηγός ή σαν επιβάτης σε κάποιο μεταφορικό μέσο διαβάζοντας! Για σκεφτείτε :χμ: και εσείς τον χρόνο που «χάνεται» σε μακριές διαδρομές και μποτιλιαρίσματα, αν θέλατε να τον περάσετε διαβάζοντας, πόσα βιβλία στο περίπου θα είχατε διαβάσει? Βέβαια έχω ακούσει από πολλούς, ότι ζαλίζονται στο αυτοκίνητο, μα ευτυχώς σε αυτό τα θέμα, είμαι από τους τυχερούς.:πάνω:
Επόμενοι με διαφορά είναι οι Μαρκές, Αλιέντε, Κουέλο (αγαπητός σε πολλούς από ότι έχω καταλάβει..:φιρουλί: ), Βαμβουνάκη, Α. Παπαδάκη που τα βιβλία τους ποσοτικά πιάνει και σε αυτούς σχεδόν όλο το συγγραφικό τους έργο.
Τα υπόλοιπα, μπορεί να είναι λιγότερα από άποψη ότι δεν έχω ολοκληρωμένο έργο κάποιου συγγραφέα, αλλά υπάρχουν αρκετά αντιπροσωπευτικά τους. Και τόσο διαφορετικά είδη! Από Πόε μέχρι Τσιφόρο και από Νίτσε μέχρι Καζαντζάκη.
Αν και τον τελευταίο καιρό έχω βουτήξει στα βάθη της κλασικής λογοτεχνίας, δεν νομίζω όμως ότι θα μπορέσει κάποιος να ξεπεράσει τον Κινγκ, μιλώντας πάντα ποσοτικά.
 
Γενικα..σιγουρα,σιγουρα ο Ασιμοφ.Εχουμε καμια 30αρια.
Στην δικη μου παιδικη νικαει η Ζωρζ Σαρρυ και η Enid Blyton(Mallory Towers).Επισης και η Rowlling με τα Χαρυ Ποττερ-καλα αυτα τα εχω παρει και στην τωρινη μου βιβλιοθηκη :p Στην φοιτητικη μου,που εχω τωρα νικαει ο Ντοστογιεφσκι (αν και δεν μου αρεσει ιδιαιτερα) ο Πεσσοα και ο Μπεκετ.
 
Ωραίο θέμα!
Με διαφορά νικητής στην δική μου βιβλιοθήκη είναι ο Stephen King με 21 βιβλία...θα ήταν 22 αν δεν δάνειζα την Λάμψη...το γνωστό που δίνεις και δεν το ξαναβλέπεις ποτέ... Ήταν και το πρώτο δικό του που αγόρασα :(
Συν πέντε ακόμη δικά του που έχω σε ηλεκτρονική μορφή.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
θα ήταν 22 αν δεν δάνειζα την Λάμψη...το γνωστό που δίνεις και δεν το ξαναβλέπεις ποτέ...
Πράγματι, τόσο γνωστό, που μάλλον χρειάζεται το νήμα του... :ανέκφραστος:
 
Λοιπόν, δεν το είχα σκεφτεί να τα μετρήσω! Πρώτος και με διαφορά ο Τζέημς Τσέηζ (αμερικάνος συγγραφέας αστυνομικών noir) γύρω στα 30 βιβλία (και πόσα δάνεισα και δεν ξαναείδα ποτέ!). Βέρν και 'Αγκαθα Κρίστι, Πλάτων (άπαντα), Αρθουρ Κλαρκ, Πόε. Αλλά θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ποιό λογοτεχνικό είδος υπερτερεί. Σε μένα τα αστυνομικά, δεύτερη η ΕΦ, μετά κλασσική λογοτεχνία (κυρίως 19ος αιώνας).
 
Εμένα με διαφορά κερδίζει η Ρόζαμουντ Πίλτσερ!!Έχω σχεδόν όλα τα βιβλία της!!Γύρω στα 15 μου, με είχε πιάσει μανία και αγόραζα ό,τι δικό της βιβλίο έβρισκα!!
Πρέπει να ήμουνα από τις πιο φανατικές αναγνώστριές της:-)Βέβαια η αλήθεια είναι πως τώρα τα βαριέμαι λίγο τα βιβλία της(αν και περάσαν μόλις 4 χρόνια):-)Πάντως μου έκανε εντύπωση που δεν βρήκα τίποτα σχετικό με την Πίλτσερ στη λέσχη...Μόνο εμένα με είχε χτυπήσει η Πιλτσερμανία?:-)
 
απο πλευρα ειδους,σ'εμενα νικαει η κλασσικη λογοτεχνια.οσον αφορα συγγραφεις,πρωτος ο Θοδωρας (Φαρε,σου εκλεψα την ατακα,αλλα πολυ μου αρεσε και την χρησιμοποιω πολυ συχνα τωρα :χαχα: ),ακολουθουμενος απο τον Σταινμπεκ και κατι πολυ παραξενο τριτος με 7 βιβλια ο Ντικενς,τωρα πηρα χαμπαρι οτι εχω τοσα βιβλια του.
 
Με περηφάνεια ανακοινώνω πως έχω 46...Λουντέμηδες!!!!Ό, τι δικό του έχω βρει!Όπως ξανάγραψα, μου λείπουν μόνο τα βιβλία που μετέφρασε, αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να τα βρω κι αυτά.
 
Εχω τα περισσότερα του Τζεημς ελ Ροι,αλλά νικάει η Αγκάθα Κρίστι που είναι η Παραλιακή μου συγγραφέας,δηλ την διαβάζω πάντα οταν παω για μπάνιο στην θάλασσα,νομίζω έχω γύρω στα 25 βιβλια της.
 
Η Ροουλινγκ, αφου μερικα απο τα βιβλια της τα εχω και στα αγγλικα και στα ελληνικα, επισης ο Κινγκ γεμιζει περιτρανα ενα ραφι μονος του, και απο κλασικη θα πω τον Ντικενς, αν και εχω μονο ενα μεγαλο βιβλιο του, τα αλλα ειναι τα μικρα τα Χριστουγεννιατικα.
 
Top