Σχετικά με τους πόρους της ΛτΒ

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Για κάποια χρόνια η ΛτΒ έτρεχε διαφημίσεις και έτσι έβγαζε (ακριβώς) τα ετήσια της έξοδα με τα οποία συντηρούσε και την ΚΛ.

Κάποια στιγμή κάναμε μια απαραίτητη μεταφορά από vBulletin σε Xenforo. Οι εργασίες γίνανε από εμένα και για την αγορά του Xenforo χρησιμοποιήθηκαν συνδρομές από τα μέλη οι οποίες κάλυψαν πάνω-κάτω το ποσό.

Έκτοτε δεν ξανατρέξαμε διαφημίσεις και τα λειτουργικά της ΛτΒ (φιλοξενία + όνομα χώρου) τα φροντίζω εγώ, προσωπικά.

Σήμερα έλυσα κάποια τεχνικά προβλήματα που εκκρεμούσαν (επίπεδο domain και όχι λογισμικού) προσλαμβάνοντας και πληρώνοντας κάποιον τεχνικό.

Ομοίως, η υποστήριξη του Xenforo είναι συνδρομητική και αυτήν την στιγμή είμαστε... χωρίς υποστήριξη σε θέματα που μπορεί να εκκρεμούν.

Η ΛτΒ είναι ένα πανέμορφος χώρος συνάντησης των βιβλιόφιλων, όμως κοστίζει χρήματα σε μόνιμη βάση, τα οποία επιβαρύνομαι προσωπικά. Είναι καλό για την βιωσιμότητα της ΛτΒ να μπορεί να καλύψει η ίδια τα έξοδά της.

Με την είσοδο της νέας χρονιάς θα προσπαθήσω να βρω πόρους για την λειτουργία της ΛτΒ. Όπως το βλέπω θα είναι είτε διαφημίσεις της Google, όπως παλιά, είτε affiliate marketing, είτε καί τα δύο.

Ενημερώνω από τώρα για να μην ξαφνιαστείτε. :)
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ξεκίνησα την προσπάθεια.

Η αρχική ιδέα είναι σε παρουσιάσεις βιβλίων να υπάρχουν σύνδεσμοι προς βιβλιοπωλεία για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει το βιβλίο, όπου εάν προχωρήσει εκεί σε αγορά να κερδίζει κάτι και η Λέσχη. Δείτε ένα παράδειγμα: Τζίλιαν Φλιν (Gillian Flynn): "Σκοτεινός Τόπος"

Τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία είναι ο Ιανός και το GreekBooks.gr

Μόλις ξεκίνησα το να στήνω οπότε δεν ξέρω καν αν το στήνω σωστά. Θα φανούν όλα στις επόμενες μέρες.

Να πω την αλήθεια, στην αρχή είχα μικρή επιφύλαξη αλλά τώρα μου φαίνονται και βολικά, να έχει κάποιος απευθείας σύνδεσμο για αγορά.

Η ιδέα μου είναι τέτοιοι σύνδεσμοι προς αγορά να είναι στην αρχική παρουσιάσεων αλλά και σε λίστες π.χ. με αγαπημένα.

Οι σύνδεσμοι αυτοί δεν αφορούν απαραίτητα τα μέλη της Λέσχης μας. Η ΛτΒ έχει σταθερά χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι δεν είναι εγγραμμένοι.

Θα δοκιμάσω να βάλω και banner.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ήδη έβαλα 2 μπανεράκια, όπως θα διαπιστώσατε. Θα κάνω διάφορα πειράματα μέσα στον επόμενο καιρό.

Επίσης, από εδώ και πέρα, όταν ανεβαίνει μια παρουσίαση, θα γίνεται μικρό edit από εμένα με συνδέσμους για αγορά του βιβλίου μήπως και κάποιος, κάποτε, ίσως...

Κρατάω πολύ μικρό καλάθι αλλά πρέπει να γίνει μια προσπάθεια για αυτοσυντήρηση του φόρουμ.

Ευχαριστώ για την κατανόηση. :)
 
Top