Τα βιβλία που αγαπήσαμε. Στην Καθημερινή κάθε Κυριακή

Πήρα και τον Τομ Σόγερ. Ίδιες παρατηρήσεις με το Νησί των Θησαυρών. 237 σελίδες. Οι εικόνες δεν είναι ολοσέλιδες, και είναι τυπωμένες με ασπρόμαυρο και μπλε.
Καλό και το ένθετο Τέχνες και Γράμματα της σημερινής Καθημερινής
 
Last edited:
Καθημερινή: "Κακό φεγγαραντάμωμα". Ένα βιβλίο του Στάνλεϊ Μος για την απαγωγή του Κράιπε. Εκδόθηκε στις 24/2/2016 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και το παρουσιάζει το σημερινό της φύλο η Καθημερινή, στην πρώτη σελίδα.
Ελπίζω να το αποκτήσω σύντομα και να κάνω μια παρουσίαση στη Λέσχη. Κανείς δεν αμφισβητεί την ηρωική πράξη των Άγγλων κομάντος και των Κρητικών ανταρτών, αλλά και τα οφέλη στον αγώνα από την απαγωγή. Όμως ποια είναι ολόκληρη η αλήθεια:
Αφού ο πόλεμος είχε κριθεί (20/5/44), γιατί να σφαγιαστούν εκατοντάδες Κρητικοί, από τους Γερμανούς, για αντίποινα και να καταστραφούν ολοσχερώς δεκάδες χωριά. Ο Λη Φέμορ πήρε το ανώτατο παράσημο του Αγγλικού στρατού τότε, αλλά ο Μος δεν το πήρε. Γύρισε λοιπόν (ο Μος) στην Κρήτη, ξεγέλασε τους αντάρτες και τον αρχηγό Χριστομιχάλη Ξυλούρη, λέγοντας ότι έχει έγκριση του Στρατηγείου της Μέσης Ανατολής και έκανε το Σαμποτάζ της Δαμάστας (8/8/44). Πήρε και αυτός το παράσημο που είχε πάρει ο Φέμορ, αλλά πάλι κάηκαν χωριά και εκτελέστηκαν Κρητικοί, ενώ η Γερμανία είχε ουσιαστικά ηττηθεί.
Εγώ, είχα περισσότερους συγγενείς με τους αντάρτες παρά με τους εκτελεσθέντες... Όμως, χιλιάδες έγγραφα της εποχής εκείνης με βαραίνουν κλεισμένα σε μια ντουλάπα... Πότε θα μπορέσω να κάνω κάτι για αυτά; Γερνάω. Και τα λόγια των πεθαμένων στο μυαλό μου μέσα, να μην αλλάζουν με τίποτα...
 
Last edited:
η κυριακάτικη δημοκρατία έχει σήμερα "τα ψηλά βουνά" του Παπαντωνίου σε πολυτονικό και ένα cd με μελοποιημένα τα ποιήματα από το ίδιο βιβλίο. (Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί σε κάποιο άλλο νήμα)
 
"Τα ψηλά βουνά" είναι ένα άλλο αγαπημένο βιβλίο της παιδικής μας ηλικίας. Τώρα που ανοίγει ο καιρός...:))). Η Καθημερινή είχε και σελιδοδείκτη με τη σειρά "Τα βιβλία που αγαπήσαμε".
 
Ποτε τον εβαλε τον σελιδοδεικτη μας ανεβαζεις φωτο αν μπορεις; προκειται σιγουρα για διασκευες παιδια με την χαιντι το επιβεβαιωσα
 
Αριάδνη, πολύ ωραία φωτογραφία:))) Τον σελιδοδείκτη τον έβαλε με τον Πήτερ Παν. Τη Χάιντι την έχασα λόγω σοβαρής ίωσης που περνούσα. Σήμερα πήρα το Παραμύθι χωρίς όνομα, που σημειωτέον, δεν το έχω διαβάσει.
 
Last edited:
Αχου υπεροχος σελιδοδεικτης συλλεκτικος ❤χιλια ευχαριστω που τον εβγαλες ! Αυτην την βδομαδα ερχονται οι μικρες κυριες❤
 
Έχασα το μπούσουλα με τις αρρώστιες. Το λεξικό άξίζει;:) Το μικρό Πριγκιπα πρέπει να τον έχω σε άλλη έκδοση.
 
Έχασα το μπούσουλα με τις αρρώστιες. Το λεξικό άξίζει;:) Το μικρό Πριγκιπα πρέπει να τον έχω σε άλλη έκδοση.
To λεξικό είναι πολύ καλό, αλλά είναι σε δόσεις, αυτός ήταν ο τόμος Α με το γράμμα Α, ο τόμος Β με ΒΓΔΕ κλπ κλπ Οπότε φοβάμαι ότι θα ξεχάσω κάποια Κυριακή και θα μου μείνει λειψή η σειρά...

Οι σοκοφρέτες όμως;
Αξία παντοτινή!
;) για τις σοκοφρέτες πηγαίνω στο περίπτερο... ε και με την ευκαιρία παίρνω και κανένα βιβλίο... :)))
 
Χιονάτη... το πάπλωμα της μικρής μου πριν αρκετά χρόνια. Buzz lightyear το αντίστοιχο πάπλωμα του γιου μου. :))
 
Top