Αγαπημένοι πίνακες

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
@Βιβλιολάγνος πρεπει να το ειχα αναφερει πιο παλια, με ειχε εντυπωσιασει η ταινια What Dreams May Come, η οποια ειχε σκηνικα απο τον Παραδεισο που θυμιζαν τετοιου ειδους πινακες, αλλα χωρις να παραπεμπουν απευθειας σε καποιο υπαρκτη τοποθεσια. Παρολαυτα ηταν ιδιαιτερα πειστικο και σε εκανε να νομιζεις οτι οντως διαδραματιζεται μεσα σε κλασικους πινακες.
Για αυτήν την ταινία μιλάς;
δεν την είχα υπόψιν
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ναι ναι! Ειναι βασισμενη σε βιβλιο του Matheson, και εχει παρει οσκαρ ειδικων εφε και ενα αλλο βραβειο για καλλιτεχνικη διευθυνση (προφανως). Κατα τα αλλα ειναι ψιλοξεχασμενη ταινια. Αν την ξαναεβλεπα θα εκανα fast forward σε μονολογους και φλας μπακ.




(δηλαδη οκ, ποιανου του ηρθε να χτισει ξεκαρφωτα μισο ρωμαϊκο υδραγωγειο σε μια νησιδα στη μεση μιας λιμνοθαλασσας εκει κατω δεξια; )
 
Last edited:
Εξαίρετη επιλογή, Μπου, και βασικά αξίζει να τον δείτε κι εκτός νήματος, σε μεγάλη ανάλυση, διότι ο Ιερώνυμος είναι στην λεπτομέρεια.

:πάνω:

Κι επειδή, ούτε έτσι διακρίνονται καλά τα διάφορα, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αναζητήσει στον γούγλη για τα επιμέρους στοιχεία με: hieronymus bosch garden of earthly delights detail και κλικ στις Εικόνες

Δείτε π.χ. λεπτομέρεια:

Να προσθέσω σε αυτό το σημείο πως κάποιος αποκρυπτογράφησε τις νότες στα συμπαθέστατα οπίσθια του φίλου μας που κείτεται και βγήκε το παρακάτω πολύ όμορφο άσμα

 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εντυπωσιακη ιστορια, και αποτελεσμα. Ομως (επειδη ειμαι και ξενερωτος party pooper, spoilsport και Grinch) μου φαινεται οτι ειναι κατα πολυ extrapolation. Οπως φαινεται απο την εικονα, το κομματι ειναι μονο νοτες, χωρις συγχωρδιες, ακορντα κλπ.

Καλως η κακως αυτο εδω μου φαινεται οτι παρουσιαζει πιο πιστα το κομματι

(για να ειμαι ειλικρινης δεν μου φαινεται τοσο κομματι αλλα τυχαιες νοτες. Τις οποιες ομως πολυ δημιουργικα εμπλουτισε και μελωδοποιησε το βιντεακι που παρεθεσες πρωτη)
 
@Αντέρωτας είχα βρεί και γώ ένα βίντεο που είχε μια σχετικά πιο πιστή αποτύπωση της παρτιτούρας αλλά δεν μπορούσα να την εντοπίσω πάλι. Όπως και να έχει, μου αρέσει που την εμπλούτισαν έτσι δημιουργικά. Με παραπέμπει σε progressive ακούσματα. Θα ήθελα να το ακούσω να εξελίσσσεται σε πιο μέταλ κατάσταση.
 
Θα βάλω και εγώ έναν αγαπημένο πίνακα που στολίζει το σαλόνι μου και είναι κληρονομιά από τον παππού μου.

Ο Θρίαμβος του Αχιλλέα



Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε από τον Αυστιακό ζωγράφο Franz Matsch το 1892 και βρίσκεται στο παλάτι Αχίλλειον, που ήταν ανάκτορο της Αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ (Σίσσυ). Στο πίνακα απεικονίζεται ο Αχιλλέας να σέρνει το πτώμα του Έκτορα με το άρμα του μετά την νικηφόρα μονομαχία που είχε μαζί του.
 
Θα βάλω και εγώ έναν αγαπημένο πίνακα που στολίζει το σαλόνι μου και είναι κληρονομιά από τον παππού μου.
Ο Θρίαμβος του Αχιλλέα
Είσαι ο δισέγγονος της Σίσσυς της Αυστρίας; :ζντόινγκ:
 
Top