Υπαρξιακές, αναπάντητες και παντός είδους απορίες

Διαβάζω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα σχόλιά σας και χαίρομαι που γίνεται μια σοβαρή και πολιτισμένη συζήτηση.

Προσωπικά δεν πιστεύω σε κανενός είδους προφητείες, θεωρώ ότι είναι απλά αόριστες μαντεψιές για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αν κανείς κοιτάξει την ιστορία που έχει προηγηθεί, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να "προφητέψει" τους πολέμους, τις πλημμύρες, τις δολοφονίες κλπ-μια ζωή γίνονται, γίνονται και θα γίνονται αυτά.
 
@ΜιΛάμπρος και σου επιτρέπω κ επιβάλετε να κάνεις όσες σημειώσεις θέλεις μίας και μπήκαμε σε διάλογο.
Σεβαστή η τοποθέτηση και του κάθε ένα που δεν πιστεύει καθώς είναι προσωπικό ζήτημα.

Να μου επιτρέψεις όμως να βάλω κ εγώ ένα επιπλέον λιθαράκι στην συζήτηση μιας κ το έθιξες. Δεν είναι όλες οι προφητείες εσχατολογικές κ γενικά δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν τρόμο. Υπάρχουν και οι καλές αγγελίες μέσα στην Γραφή και οι προσωπικές προφητείες που έχουν σκοπό την εκπλήρωση κάποιου αιτήματος.

Την Κυρία που αναφέρεις με της προφητείες δεν την γνωρίζω... γνωρίζω όμως τις προφητείες που είναι γραμμένες στην Γραφή και έχω εκπλαγεί με αυτά που ζούμε σήμερα.
 
@Νικόλας Δε Κιντ μου αρέσει να σε διαβάζω. Έχεις ορθή σκέψη και ζητάς αποδείξεις για να δεχτείς κάτι κ καλά κάνεις.

Θα ήθελα να σημειώσω κάτι: Δεν αναφέρθηκα σε διορατικούς ανθρώπους που βλέπουν τα μελλούμενα αλλά για τις προφητείες που είναι γραμμένες στην Γραφή κ έχουν μια βάση.
Τώρα βέβαια μπορεί να ήθελες να τοποθετηθεί άσχετος αν δεν μιλήσαμε για αυτό.

Επίσης όπως λέει και η Γραφή μια προφητεία είναι αληθινή όταν εκπληρωθεί και εδώ κολλάει η απόδειξη της προφητείας.
 
Επίσης όπως λέει και η Γραφή μια προφητεία είναι αληθινή όταν εκπληρωθεί και εδώ κολλάει η απόδειξη της προφητείας.
Περαν του οτι διαφωνω με το οτι οι προφητειες (ή τα μυθευματα) που ειναι γραμμενα οπουδηποτε (ακομη και στα "αγια" βιβλια) εχουν οποιαδηποτε βαση, οτι θα ισχυριστω πως μεσα στο επομενο 12μηνο θα βρεξει και τελικα, ω του καιρου! βρεξει, δεν καθιστα τον ισχυρισμο μου προφητικο!!!

Νομιζω οτι οποιος εχει διαθεση, ορεξη και χρονο μπορει να βρει στα "αποκρυφα" κειμενα ολα τα ειδη διασυνδεσεων με οποιοδηποτε ιστορικο γεγονος, που μπορει να μοιαζουν λογικοφανεις αλλα οχι λογικες και πασχουν απο παντου.

Και αν δεν τις βρει, τις ταιριαζει. Ειναι στη φυση του ανθρωπινου νου.

Υγ. Και γιατι, αν δεν το πω θα σκασω και θα μεινω αυπνη, ο Εκο τα χει πει ολα αυτα στο Εκκρεμες, my holy bible. :))))
 
Last edited:
Επίσης όπως λέει και η Γραφή μια προφητεία είναι αληθινή όταν εκπληρωθεί και εδώ κολλάει η απόδειξη της προφητείας.
Δεν εκπληρώθηκε η "προφητεία" αλλά η ερμηνεία κάποιου μεταγενέστερου.

Βασίλισσα καταρχήν, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά να ξέρεις το παίρνω επάνω μου και δεν βελτιώνομαι!!:))))
Κατά δεύτερον, προφανώς όλες οι θρησκείες έχουν προφητείες που πιστεύουν ότι εκπληρώθηκαν, προφήτες, μάγους, θεραπευτές και πάει λέγοντας. Δεν μπορεί λοιπόν ο ρους της ιστορίας να καθορίζεται από πάσης φύσεως προφήτη. Είναι πρακτικά αδύνατο.
 
Δεν αναφέρθηκα σε διορατικούς ανθρώπους που βλέπουν τα μελλούμενα αλλά για τις προφητείες που είναι γραμμένες στην Γραφή κ έχουν μια βάση.
Ωστόσο, πρακτικά και οι γραφές γράφτηκαν από ανθρώπους και όχι από κάποιο αόρατο χέρι...

Ο καθένας έχει την πίστη του και πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε αυτό... αλλά η κάθε πίστη αντικρούει την άλλη
και εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η πίστη δημιουργεί μίση και πόλεμο μέσω αυτής. Θα μου πείτε δε φταίει ο εκάστοτε θεός. Το θέμα είναι ότι αν δεχτώ ότι δε φταίει είναι σα να δέχομαι την ύπαρξή του. Και εδώ θα πω ότι ο θεός είναι δημιούργημα δικό μας.

Βασικά, δε βλέπω πως μπορεί να οδηγήσει αυτή η συζήτηση κάπου ουσιαστικά. Νομίζω ότι το θέμα είναι δαιδαλώδες, γιατί η μια πλευρά πιστεύει στο μεταφυσικό (παρθενογένεση, ανάσταση, μετατροπή διαφόρων υλικών σε κάτι άλλο κτλ.) και η άλλη πλευρά πιστεύει στη φυσική ροή και εξέλιξη των πραγμάτων. Μπορούμε για μήνες να μιλάμε για αυτό... εντέλει όσοι πιστεύουν θα περιμένουν στη δική τους εποχή να εμφανιστούν οι καβαλάρηδες της αποκάλυψης και η συντέλεια με την ανάσταση νεκρών, που θα γινόταν κάπου στο 1000 και δεν έγινε, έπειτα γύρω στο 1800 και πάλι προσπέρασε, το ίδιο το 2000 και το 2012...

Μια η άλλη αν δεν πεθάνουμε από πυρηνικά, αστεροειδή, δεν έρθουν cylons/predator/alien να μας λιώσουν, και καταφέρουμε να γλιτώσουμε από οποιαδήποτε εξυπνάδα σκεφτούμε ο ήλιος κάποια στιγμή θα σβήσει και απλά πιστοί και άπιστοι θα πεθάνουμε. Εσχατολογία στο φουλ...
:)))):)))):))))
1192
 
Υγ. Και γιατι, αν δεν το πω θα σκασω και θα μεινω αυπνη, ο Εκο τα χει πει ολα αυτα στο Εκκρεμες, my holy bible. :))))
Ω! μα ναι! :προσκυνώ:
Εκκρεμές του Φουκώ = βλέπε αποκρυφισμός, προφητείες, αστρολογίες, αριθμολογίες και εσχατολογία και βολικό συνταίριασμα με τα γεγονότα (και προσθέτω Κοιμητήριο της Πράγας = πως χτίζεται μια συνωμοσιολογική θεωρία)


Μια η άλλη αν δεν πεθάνουμε από πυρηνικά, αστεροειδή, δεν έρθουν cylons/predator/alien να μας λιώσουν, και καταφέρουμε να γλιτώσουμε από οποιαδήποτε εξυπνάδα σκεφτούμε ο ήλιος κάποια στιγμή θα σβήσει και απλά πιστοί και άπιστοι θα πεθάνουμε. Εσχατολογία στο φουλ...
Ο ήλιος αργεί ακόμα. αυτοί που φτάσανε τόσο μακριά είναι πολύ αισιόδοξοι για την μέχρι τότε επιβίωσή μας!
 
Καλημέρα,

Σας διάβασα όλους/όλες. Είστε τόσοι κ είμαι μια. :)
Δεν είναι η πρόθεση μου να σας πείσω.


Δεν εκπληρώθηκε η "προφητεία" αλλά η ερμηνεία κάποιου μεταγενέστερου.
Δεν συμφωνώ. Αλλά ο καθένας έχει τα πιστεύω του.

Έχουμε μια συνανάγνωση να κάνουμε. Κάτι που μας ενώνει πιο πολύ.
 
@Βασίλισσα καλημερα.

Παντου και παντα για τον λογο, υπαρχει αντιλογος, για τη δραση, αντιδραση
και για το φουσκωμα, σοδα :))))

Οταν καμποσοι τυγχανει να συμφωνουν υπερ μιας αποψης, δεν την καθιστα παντοτε ορθοτερη. Απλως τυχαινει. Η κουβεντα που προηγηθηκε, οπως ειπε και ο @Ιαβερης ειχε εναν πολιτισμο, βρε αδερφε,και μαλλον εχουμε συνηθισει να ειμαστε πολιτισμενοι μονο οταν συμφωνουμε, ξεχνωντας οτι οφειλουμε σεβασμο στη διαφορετικη αποψη και οτι δεν υπαρχει κανενας ορισμος που να λεει οτι σκοπος μιας συζητησης ειναι να μεταπειστει ενας συνομιλητης.
Εγω αυτο κρατω απο οσα διαβασα, οτι ελειπαν τα κατσε κατω ρε! και Ξερεις ποιος ειμαι εγω. Ουτε αισθανομαι να με χωριζει (ή να με ενωνει) κατι απο μια διαφορετικη (ή ιδια) απο μενα αποψη. Και σαφως δεν με απασχολει να πεισω (ή μπροστα) κανεναν, ουτε καν τον γιο μου.

Ασε δε που βαθια μου πεποιθηση ειναι ο καθενας να πιστευει αυτο με το οποιο αισθανεται καλα και εγω δεν εχω να προτεινω σε κανεναν κατι καλυτερο.
 
Μα δε μας πέφτει λόγος @ΚρίτωνΓ. Άλλοι τα κουμανταρουν αυτά. Με μια ματιά έχεις ένταση σε Ουκρανία, Αν. Μεσόγειο, Ταϊβάν και Ιαπωνική θάλασσα. Επίσης μικρότερες αλλά σταθερές εντάσεις σε Ινδία - Πακιστάν και Β. Αφρική. Κάτι αναβιωσεις στα Βαλκάνια, λίγο Βαλτικη, η Μ. Ανατολή μόνιμα, το Ιράν ξανά. Ε, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας.
 
Πειτε μου κατι, οσο το δυνατον πιο υπευθυνα: Πώς γινεται ενα τοσο δα μανταρινακι να εχει δεκαπεντε κουκουτσια;! Πώς; Και κυρίως, γιατι;! Και γιατι ο κος μανταρινατζης ειπε οτι δεν εχουν κουκουτσια; Κακος ανθρωπος.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πειτε μου κατι, οσο το δυνατον πιο υπευθυνα: Πώς γινεται ενα τοσο δα μανταρινακι να εχει δεκαπεντε κουκουτσια;! Πώς; Και κυρίως, γιατι;!
Είναι τρέλα. Μου έτυχε τέτοιο μανταρίνι προχθές. Πυροβολούσα με τα κουκούτσια, απευθείας μέσα στον κάδο, κατά ριππάς.

Πιστεύω πως τα έχουν για τις ανάγκες του πολλαπλασιασμού.
 
Top