Υπαρξιακές, αναπάντητες και παντός είδους απορίες

Γελαω δυνατα. :))))
Παντως τα πεζοδρόμια στην Αθήνα ειναι τιγκα στα νεράντζια και τις νεραντζιες κι αυτο, οσο να πεις, κατι λέει για την πολη
 
Υπάρχουν ποικιλίες μανταρινιών με πολλά κουκούτσια και με σχεδόν καθόλου.

Προφανώς οι "μανταρινατζήδες" τα μπερδεύουν για να σπρώξουν κι αυτά που είναι τίγκα στο κουκούτσι!! 😁😁
 
Πρέπει να είναι πολλά και δυνατά. Ονειρεύομαι έναν κόσμο γεμάτο μανταρινιές, Έλλη.
Αναλόγως που τα σπέρνεις - καλά έχουμε ξεφύγει!

Ερώτημα ρητορικό κυρίως.
Γιατί όταν σε βρει μια γκαντεμιά, χίλιες ακολουθούν;
Πάνε κοπάδι;
Σαν τις σαρδέλες και τις ρέγγες
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δηλ. η κουβέντα έφτασε σε επιτήδειους μανταρινάδες με κακές επαγγελματικές τακτικές που κοιτούν προσεκτικά όταν περπατούν ξυπόλητοι από τον φόβο των lego;
:χμ:
 
Και ναην χτυπησουν το μιμρο τους δαχτυλακι στη γωνια του σοβαρεπΧιου.

Ζακετα να παρεις. Α, και τα σκουπιδια.
Αυτό με το δαχτυλάκι είναι χειρότερο Μποστ μου (ε συγγνώμη, @Έλλη Μ )
Ζακέτα δε χρειάζομαι - ας όψεται η κλιματική αλλαγή. Τα σκουπίδια εννοείται.
 
Διαβασα ενα ενδιαφερον αρθρο το οποιο παραθετω παρακατω. Εκθετει την αποψη οτι τα social media βρισκονται σε παρακμη. Εχω την ιδια γνωμη κρινοντας απο τον κοινωνικο μου κυκλο. Ελπιζω οταν καταρρευσουν τα social media (και αν), να μην βρεθει κατι χειροτερο να τα αντικαταστησει. Ναι ειχαν και καποια καλα στοιχεια αλλα η βαση τους ηταν αρρωστημενη.

 
Δεν πρέπει να ελπίζεις και πολύ.
Τα λεφτά είναι πολλά και το κοινό είναι τζάνκια που ψάχνεται για την επόμενη δόση αυτοπροβολής-κουτσομπολιού σε άλλες πλατφόρμες.
Τα παιδιά επίσης ήδη είναι σωστά εκπαιδευμένα με τα κινεζοspyware τικ-τοκια.
Αυτό που θα το αντικαταστήσει θα είναι χειρότερο, πιο ηλίθιο ή τουλάχιστον με στόχο να σε κάνει πιο χάπατο και περισσότερο χειραγωγήσιμο.
Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη και γιγάντωση τους.
 
Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη και γιγάντωση τους.
Ολα τα πραγματα που δημιουργει ο ανθρωπος αναπτυσσονται και "πεθαινουν" γιατι απλα καποια στιγμη βαριεται. Τωρα αν η αντικατασταση τους θα ειναι χειροτερη δεν ξερω και κανεις μας δεν μπορει να το προβλεψει. Αλλα τα social media αντικατεστησαν την τηλεοραση. Η συγκριση των δυο κατα την γνωμη μου καθιστα την τηλεοραση χειροτερη επειδη εισαι παθητικος δεκτης ενω στα social τουλαχιστον εχεις την δυνατοτητα να δημιουργησεις ενα μερος απο το περιεχομενο που βλεπεις.
 
Ολα τα πραγματα που δημιουργει ο ανθρωπος αναπτυσσονται και "πεθαινουν" γιατι απλα καποια στιγμη βαριεται
Από το 2003-4 τουλάχιστον, ο στόχος ήταν μεγιστοποίηση της αυτοπροβολής, της κλειδαρότρυπας και της κακής-τοξικής συνδεσιμότητας.
Το "βαριέται", είναι μάλλον κάτι που δεν θα γίνει, εφόσον το UI και η UX σχεδιάστηκαν/ζονται ειδικά για να μαζέψουν το κοινό με επιστημονική ακρίβεια υποστηριζόμενοι από πολύ βαθιές τσέπες.
Βλέπε το tik-tok που δημιουργήθηκε ειδικά από το ΚΚΚ να πολεμήσει την Δυτική επιρροή και να κάμει databases από παγκόσμια προσωπικά δεδομένα.
Όπως και τα άλλα, που μεγιστοποιούν το ξεφύλλισμα σε ολοένα και απλούστερα πακέτα πληροφορίας για ένα κοινό που σχεδιάστηκε με social engineering να έχει το ελάχιστο δυνατό χρόνο ενδιαφέροντος ανά αντικείμενο/πακέτο ώστε να μπορεί να χειραγωγείται πολύ πιο εύκολα.
Μπορεί να αλλάξει η προβιά, αλλά ο λύκος δυστυχώς εφόσον εδραιώθηκε δεν θα φύγει.

Αλλα τα social media αντικατεστησαν την τηλεοραση
Μερικώς.
Είναι αχταρμάς που έχει τα πλοκάμια του στα κουτσομπολίστικα περιοδικά, στις βόλτες σε καφετέριες, στις κοινωνικές εκδηλώσεις και γενικά ότι συμπεριφορά έπλασε ο πιθηκοεγκέφαλος για να δειχτεί κοινωνικά και να δει τι κάνουν οι άλλοι.
Για αυτό κιόλας είναι μια τεχνολογία/φαινόμενο που δεν θα φύγει, εφόσον οι ανάγκες είναι τόσο έντονες και βαθιά ριζωμένες στο είδος μας.
 
Πως γίνεται ένα ξενοδοχείο της δεκαετίας του 80' ή 90' να χαρακτηρίζεται σήμερα 4αστερο όταν εξακολουθεί να μυρίζει σαν "τεκες"; Για να μην πω για τα έπιπλα που έχουν κάτι τέτοια ξενοδοχεία, τα οποία δήθεν προσδίδουν μία vintage κατάσταση αλλα στη πραγματικότητα αποτελούν αποθήκες σκόνης μίας αλλοτινής εποχής.... :χμ:
 
@Κεχριμπάρι το κάπνισμα ακόμα παλεύουν να το απαγορέψουν στους κλειστούς χώρους σε τούτη εδώ τη χώρα. Πως περιμένεις να μυρίζει κάτι που έχει ποτίσει εδώ και δεκαετίες; Όσον αφορά τη σκόνη - τι υπονοείς ότι δεν προσδίδει βιντάζ εικόνα στα έπιπλα; Επιβάλλεται το παλιό έπιπλο να έχει σκόνη σύγχρονή του - αλλιώς χάνεται το βιντάζ στοιχείο.
Τώρα για τα αστέρια δεν ξέρω να σου πω. Ίσως αν τα πάρεις μια εποχή μετά τα κρατάς εφ' όρου ζωής (λειτουργίας). Ποιος θα έρθει να σου πει, "φέρε ένα αστέρι πίσω, το χάνεις";
 
@ΚρίτωνΓ καλέ μου συμφορουμιτη! :αγαπώ: Ας έρθουν σε μένα να τους πω πως κόβεται το κάπνισμα... ειναι πανεύκολο!

Πως περιμένεις να μυρίζει κάτι που έχει ποτίσει εδώ και δεκαετίες;
Περιμένω απλα να μην το μυρίζω... Το πετάς και παίρνεις καινούργιο! Ειδικά αν δεν καθαρίζεται πλέον... Και σίγουρα δεν το κάνουν να βρωμάει λιγότερο τα 4 αστέρια που του προσδίδουν οι τυχόν υπόλοιπες παροχές :οργή:

Όσον αφορά τη σκόνη -
Τι εννοείς καλέ μου;... Vintage είναι ότι είναι φτιαγμένο με τεχνοτροπία που έχει παρέλθει, όχι ότι είναι σκονισμένο και δεν έχει ξεσκονιστει ποτέ! Ρε συ, θα με κάνεις να ξεχάσω και αυτά που ξέρω :μουάχαχα:

Ποιος θα έρθει να σου πει, "φέρε ένα αστέρι πίσω, το χάνεις";
Εγώ! Θα πάρει τη κριτική που του αρμόζει. Τζάμπα ξενύχτησα χθες; :κάτω:

ΥΓ. Το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Δύσκολα συναντάς τέτοιες καταστάσεις σε 4αστερα. Απο 3στερα και κάτω ναι!
 
Ας έρθουν σε μένα να τους πω πως κόβεται το κάπνισμα... ειναι πανεύκολο!
Είναι?????

Το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Δύσκολα συναντάς τέτοιες καταστάσεις σε 4αστερα. Απο 3στερα και κάτω ναι!
@Κεχριμπάρι συμφωνούμε ότι το τουριστικό προϊόν έχει όντως αναβαθμιστεί στην Ελλάδα, αλλά αν εξετάσουμε σε ποια πορτοφόλια απευθύνεται αυτό το προϊόν, πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτούμε (αναφέρομαι στο δικό μου πορτοφόλι τουλάχιστον). Σε γενικές γραμμές, είχα την ίδια εντύπωση για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Η 2μηνη περίπου εμπειρία μου στην Ρόδο με έχει πείσει ότι αρκετοί τουριστικοί πάροχοι έχουν μείνει στην εποχή του Σταμάτη Γαρδέλη και του Στάθη Ψάλτη, προβάλλοντας μια ακαλαίσθητη φολκλορική εικόνα, εν πολλοίς με βάση το τρίπτυχο souvlaki-syrtaki-ouzo που μπορεί να περνάει σε κάποιες συμπαθείς κατηγορίες τουριστών, δεν ανταποκρίνεται όμως στην πραγματικότητα (γιατί όσο κουκουρούκου κι αν είμαστε ως λαός, αυτό το αισχρό φολκλόρ δεν είμαστε).
Δεν γνωρίζω ποιο μέρος επισκέφθηκες και δεν αμφισβητώ τις ενστασεις σου. Απλά θεωρώ ότι πολλοί επέλεξαν συνειδητά να μην αναβαθμιστούν και να παραμείνουν νοσταλγοί του greek kamaki, αναβαθμίζοντας όμως τις χρεώσεις τους.
 
Είναι?????
Ναι, είναι! Αν σκεφτείς ότι κάπνιζα κυριολεκτικά σαν τρένο για 22 χρόνια... Και μια μέρα, χωρίς πολύ σκέψη, απλά δεν ξανά κάπνισα, και δεν το έχω αναζητήσει απο τότε! Είναι καθαρά στο μυαλό μας (συνήθεια και κόλλημα) και όχι τόσο θέμα εθισμού σε ουσίες :)

αν εξετάσουμε σε ποια πορτοφόλια απευθύνεται αυτό το προϊόν,
Όσον αφορά τα υπόλοιπα για τον τουρισμό, συμφωνώ σε όλα!!! Ειδικά με τη φράση σου που επισυνάπτω.
Απο κει και πέρα, δυστυχώς σε αυτή τη χώρα έχουμε πολύ κακό marketing στον τουρισμό και ακόμα χειρότερο branding...

Για να είμαι ειλικρινής, όμως, εχθές ήμουν στο Τετοβο. Εξου και η λέξη τεκες σε εισαγωγικά. Κάνε τώρα εικόνα στο μυαλό σου ένα κατάλυμα στο Τετοβο... όπως ήμασταν εμείς πριν 50 χρόνια!
 
Σημερα που είναι Τσικνοπέμπτη μεγάλη η χάρη της, μου γεννηθηκε η εξής απορία; Αν κάποιος που ειναι vegan και ταυτόχρονα χριστανος (aka χριστιανοταλιμπαν), και θελει να μεταλάβει για το Πάσχα, υποχρεούται σε νηστεία απο το δόγμα της πίστης του; Και αν ναι, από τι (να νηστεψει);
Δεκτές μονο υπεύθυνες απαντησεις.

Είναι?????
Εχεις χιούμορ εσυ. Μαυρο. :))))
 
Last edited:
Top