Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβασα το "Οσα δεν σου ειπα ποτέ" της Celeste Ng που καλυτερα θα ήταν να μην τα έλεγε ποτέ και τωρα θα διαβάσω το "Τορτιλα Φλατ" του αγαπημένου Τζων Σταινμπεκ.
 
Αριστουργηματα και τα τρία.
Κοίτα εγώ τον γνωρίζω γιατί ο πατέρας μου πριν γίνει συγγραφέας, μετέφραζε βιβλία. Και είχε μεταφράσει και Στάινμπεκ (την μακριά κοιλάδα). Τρομερή γραφή. Ο Στάινμπεκ μπορούσε να σου περιγράψει το τίποτα και η περιγραφή του ήταν μαγεία.
 
Μόλις τελείωσα Το Τέλος Της Αιωνιότητας" ("The End Of Eternity") του Ισαάκ Ασίμωφ. Αξιολόγηση εδώ. Αριστούργημα. Μόνο αυτή η λέξη. Τώρα θα διαβάσω το "Ακόμα και οι θεοί'' του ιδίου συγγραφέα.
 
Μόλις τελείωσα το Ακόμα και οι θεοί" ("The Gods Themselves") του Ισαάκ Ασίμωφ. Αξιολόγηση εδώ. Πλέον θα τιμήσω την πρόταση του πρόταση του Νίκολας δε κιντ και θα καταπιαστώ με τον ΄΄αναρχικό των δύο κόσμων'' (Ούρσουλα Λε Γκεν).
 
Μόλις ξεκίνησα το ''Θανατηφόρος βοηθός'' του Τέρι Πράτσετ. Άκουσα πολλά γι' αυτόν και είμαι πολύ περίεργος να δω αν μου αρέσει. Το διαβάζω στα γερμανικά με τον τίτλο '' Gevatter Tod ''. Ελπίζω δηλδδή να μου αρέσει γιατί έχω άλλα 2 βιβλία του αδιάβαστα.
 
Παιδιά, έχω μόλις τελείωσα το ονειρεμένο ''Περί θανάτου'' του Ζοσέ Σαραμάγκου. Παρουσίαση εδώ. Το λάτρεψα. Τώρα, θα ξεκινήσω το ''Υπερίων'' του Νταν του Σίμμονς που βρήκα με την βοήθεια του Άλανον (βλ. την λίστα του εδώ.)
 
Πώς σου φάνηκε?το έχω ακόμα στα αδιάβαστα ..
Έχοντας πάντα στο νου τον τρόπο σκέψης της εποχής που γράφτηκε, είναι καλό. Δεν μπορώ να το θεωρήσω τρομακτικό σε καμία περίπτωση και δεν είναι από τα πρώτα βιβλία που θα πρότεινα σε κάποιον, αλλά σίγουρα δεν θα απέτρεπα κάποιον από να το διαβάσει. Υπάρχουν πολλά πολύ χειρότερα βιβλία εκεί έξω από το συγκεκριμένο.
 
Τελείωσα τις προηγούμενες ημέρες το " Leonardo da Vinci" του Walter Isaacson, πολύ καλογραμμένη βιογραφία η οποία διαβάζεται εύκολα πάρα τις 600+ σελίδες της. Καθώς το διάβαζα αποσπάσματικά κατάφερα μετά από αρκετές βδομάδες να τελειώσω και το βιβλίο της Σβετλάνας Αλεξιεβιτς "Second-hand time", ένα μωσαϊκό καταθέσεων ανθρώπων που έζησαν την πτώση της Σοβιετικής Ενώσης και την έλευση του καπιταλισμού στη Ρωσία. Προτείνω θερμά και τα δύο βιβλία. :)
Τώρα έχω ξεκινήσει δύο αστυνομικά, τον " Υποβολέα" του Ντονάτο Καρίζι και "Το Κορίτσι με το Τατουάζ" του Στιγκ Λάρσον. Το δεύτερο μου έχει κερδίσει περισσότερο προς το παρόν.
 
Τώρα έχω ξεκινήσει δύο αστυνομικά, τον " Υποβολέα" του Ντονάτο Καρίζι και "Το Κορίτσι με το Τατουάζ" του Στιγκ Λάρσον. Το δεύτερο μου έχει κερδίσει περισσότερο προς το παρόν.
Η αρχική τριλογία του Larsson μου άρεσε πάρα πολύ και τη διάβασα πολύ γρήγορα, παρόλο τον όγκο των βιβλίων. Ωστόσο δεν έχω τολμήσει να διαβάσω τα επόμενα βιβλία της σειράς, που γράφτηκαν μετά τον θάνατο του Larsson από τον David Lagercrantz. Πιστεύω ότι δεν θα έχει το ίδιο "πνεύμα" με τον αρχικό συγγραφέα και θα μου χαλάσει την πολύ καλή εντύπωση που έχω για τη σειρά. Σε κάθε περίπτωση, έχεις 3 πολύ απολαυστικά βιβλία μπροστά σου! :)
 
@Ιαβερης πόσα διαβάζεις ταυτόχρονα;;
Τελευταία απέκτησα τη συνήθεια να διαβάζω 2 έως 3 ταυτόχρονα γιατί συχνά να χάνω το ενδιαφέρον μου όταν διαβάζω ογκώδη βιβλία.
Γιάννη, Το Κορίτσι με το Τατουάζ κερδίζει έδαφος όλο και περισσότερο. Παρόλο που, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπάρχουν τρελές ανατροπές και δράση, δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι είναι πολύ πολύ καλογραμμένη ιστορία. :πάνω:
 
Top